話說天氣熱爆,冰種冰樽風扇都唔夠涼,冷氣電費又貴,兔兔呢個夏天真係難過...正當兔奴苦惱,諗住買多把風扇俾兔兔嘅時候,竟然係百老薈搵到好野...

係一部冷風風扇呀!!!價$1200左右,操作係入冰加冰種加凍水吹出黎就有冷風呀,啲風真係同冷氣差唔多,sales哥哥話最勁減到10度,咁我地打個5折,都減到5度啦心諗,咁就買左返屋企喇!
Test之後都幾好,最熱嗰日有成32度,但係室溫都keep到26-28左右....不過真係要test冰,冰種同水嘅比例至可以有?最好效果...(建議少凍水多冰同冰種),所以特別推薦俾屋企唔開得冷氣嘅兔友好等兔兔可以舒服啲,咁當然養兔兔理想溫度係18-21左右,用呢部野其他放籠嘅冰種,都唔少得架...不過一定好不過開風扇呢!
各位,我諗為左兔兔,我地要同夏天fight過呀!!!!
happyyuki 2012-5-11 12:57:31 AM
百老匯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIZE大唔大呀!!! 要用幾多冰左右
如果10個鍾冇人係屋企, 可唔可以加定好多好多冰!!
天日出去睇先
happyyuki 2012-5-11 12:58:05 AM

可唔可以開心SHARE下D 相相呀!!!
花芝媽 2012-5-11 01:30:44 AM
有冇相.. 者係你E加買左1200左右???    已經打左折?
mizumi 2012-5-11 04:14:57 AM
可唔可以睇睇相呀? 我都好想買返部呀, 因為日頭我媽唔比開冷氣呀
卡卡KaKa`; 2012-5-11 08:04:23 AM

我都想買比AH仔,日頭全屋企人返哂工,吾敢開冷氣.驚爆炸..
個個百老匯都有?但有冇時間制?
奶茶媽 2012-5-11 09:54:00 AM
好似好正呀~~
但係.... 如果家中唔開得fan出街ge...
又點會開得呢部=3=
一樣都係用電ma~
貓仔兔 2012-5-11 10:33:27 AM 來自手機
今晚補相同資料吖!^^
Dylan 2012-5-11 11:01:29 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-11 08:04 AM
我都想買比AH仔,日頭全屋企人返哂工,吾敢開冷氣.驚爆炸..
個個百老匯都有?但有冇時間制? ...

屋企無人,開冷氣最安全,風扇馬達轉動過熱易著火
Dylan 2012-5-11 11:10:56 AM
冰晶風扇涼涼地,不但吹埋d濕氣出黎
kwan104kwan 2012-5-11 07:48:20 PM
我係實惠都買過一部,加左冰種真係比風扇涼!

但想keep住涼D當然要久唔久換冰種啦!

不過,我部機有遙控,用唔到時間制!

長開部機又快發生意外!

所以都無用到!
all_loving_it 2012-5-11 07:59:20 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-11 08:04 AM
個個百老匯都有?但有冇時間制? ...

如果係長時間同屋企無人最安全係開冷氣, 風扇之類既出風機, Motor不停轉動發熱, 容易著火

你如果屋企5只1部冷氣., 係可以去買時間制加裝係冷氣上面, 等冷氣輪流開住, 更加安全
卡卡KaKa`; 2012-5-11 08:16:52 PM
Dylan 發表於 2012-5-11 11:01 AM
屋企無人,開冷氣最安全,風扇馬達轉動過熱易著火

但系我附近早前零晨有冷氣機爆炸..搞到我好驚.
貓仔兔 2012-5-11 09:38:47 PM
happyyuki 發表於 2012-5-11 12:57 AM
百老匯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SIZE大唔大呀!!! 要用幾多冰左右
如果10個鍾冇人 ...

SIZE唔大,高32吋,闊10吋左右,我會用20粒冰,加2舊用啫喱兜仔要嘅冰,再加2個500ML雪種,不過我覺得用大舊冰好D,無咁易溶,佢有個MAX LEVEL架,唔可以加太多呢!
貓仔兔 2012-5-11 09:44:11 PM
happyyuki 發表於 2012-5-11 12:58 AM
可唔可以開心SHARE下D 相相呀!!!

我唔識POST相,你地可以係以下網頁看到相:

http://www.origin-products.com/origo_summer_1.htm

個型號係DF-21A嗰部,有空氣淨化同水冷功能,亦可SET TIMER 9小時都有遙控呢!

快速發帖