有時見到D人養兔真係好無奈...

話說 尋日有人問我兔仔生腳瘡咁點...

我叫佢睇醫生

SUGGEST 佢去BOOK TIGER 同 DR.MA ...

今日問佢BOOK 左未,,佢話睇下有冇藥先..

我唔知佢隻兔生左幾耐..

因為係剪毛果個人同佢講兔兔生腳瘡 ...

唉...點解D人可以明夕知兔兔有事都唔帶佢睇醫生??

兔係你既 ,我冇權干涉你點對佢..但係做人係咪都應該有D責任~兔兔痛..佢唔識好似狗仔喵喵咁叫...  
但唔=佢冇事LOR.......  

Dylan 2012-5-14 11:16:05 AM
KathyChan 發表於 2012-5-14 11:12 AM
所以好多人見我啊B得意話想養隻,

我都一定會講明養兔兔要付出D咩.

Yes, the most important thing is how much time you pay attention to it
Dylan 2012-5-14 11:18:06 AM
KathyChan 發表於 2012-5-14 10:52 AM
我真係好嬲,
自己有能力買車~ 都唔帶佢睇e生~!!!

妖!做乜野困住 toto, 驚佢打柴
KathyChan 2012-5-14 11:18:08 AM
Dylan 發表於 2012-5-14 11:06 AM
囧!好橙呀!

係啊~個女仔其實唔算係FD ,只係有一日我見天氣咁凍 有人帶兔出街行=/=

仲係Q-PXT 抱佢出黎-0-!!!

比D SALES  SELL佢買D唔等使既野 ,仲比我聽到話BB 兔就咁食A 草就得=___=

我睇唔過眼 .就行左過去同個女仔講 基本有咩要畏買比兔兔,有咩唔使買, 比左我FB佢 ,叫佢有咩唔明問我....

但原來我幫得兔兔一次, 幫唔到佢第2次 ....唉....
KathyChan 2012-5-14 11:21:12 AM
Dylan 發表於 2012-5-14 11:18 AM
妖!做乜野困住 toto, 驚佢打柴

唉 怕隻狗咬佢掛  
Dylan 2012-5-14 11:40:31 AM
KathyChan 發表於 2012-5-14 11:21 AM
唉 怕隻狗咬佢掛

柴犬同哥基唔同,哥基比較愛玩,難控制所以先唔建議同toto一齊姐
KathyChan 2012-5-14 11:45:16 AM
Dylan 發表於 2012-5-14 11:40 AM
柴犬同哥基唔同,哥基比較愛玩,難控制所以先唔建議同toto一齊姐 ...

總覺得養兔就養兔,

唔好再養其他野......

你既愛同注意力 分得比幾多個??

總會忽略緊一個的...
Dylan 2012-5-14 12:01:28 PM
KathyChan 發表於 2012-5-14 11:18 AM
係啊~個女仔其實唔算係FD ,只係有一日我見天氣咁凍 有人帶兔出街行=/=

仲係Q-PXT 抱佢出黎-0-!!!

唉!toto表面上唔鐘意比人抱,又唔鐘意比人地睇到,但係其實佢心靈上係好依靠人,我地唔起屋企,都成11:00,佢就連草都唔洗點食,我地一入門口,佢就起勢係敢食食.所以依家連星期五六日,街都唔願出,就算自己唔煮飯,都要去買菜菜整比佢食.
日頭兔爸開大個喇叭睇戲,佢又睇埋一份,禁鬼死嘈,都唔願返入房瞓覺,蠢兔仔~_~
我地放大假,都想留起屋企看兔,望住佢食草.好開心
Dylan 2012-5-14 12:12:10 PM
KathyChan 發表於 2012-5-14 11:45 AM
總覺得養兔就養兔,

唔好再養其他野......

都唔可以禁預算既
只要有計劃
養人 + 兔 + 狗,都可以共存
只要有心機就可以啦
KathyChan 2012-5-14 12:14:26 PM
Dylan 發表於 2012-5-14 12:12 PM
都唔可以禁預算既
只要有計劃
養人 + 兔 + 狗,都可以共存

HEHE 因為我屋企唔大~所以一隻B囡已經好夠XDDDD

KathyChan 2012-5-14 12:16:41 PM
Dylan 發表於 2012-5-14 12:01 PM
唉!toto表面上唔鐘意比人抱,又唔鐘意比人地睇到,但係其實佢心靈上係好依靠人,我地唔起屋企,都成 ...

HAHA 好WARM 啊~!!!

我都冇見過我啊B訓教既 =_________=!!!

就算日頭, 佢都可以行黎行去唔訓教=.=
Dylan 2012-5-14 01:07:37 PM
KathyChan 發表於 2012-5-14 12:14 PM
HEHE 因為我屋企唔大~所以一隻B囡已經好夠XDDDD

其實一開始,兔爸同我既父母都唔接納bB架
兔爸既媽媽開頭都唔理解,比d揀淨要丟既菜比兔地食,咪得lor
屋企無人都開冷氣比佢,人都無禁神心年年去check up啦
但依家佢已經睇到,兔兔係家人
佢重願意起我地去旅行果時,日日去黎我地屋企,幫我地餵bB添
不過一日要餵2次bB,佢地又唔知點睇bB係唔係病,所以bB都係住酒店好d
我老爸比佢洗咗包菜我拿返屋企比bB食,而媽咪重搞笑,新年比埋利是bB添
KathyChan 2012-5-14 03:13:13 PM
Dylan 發表於 2012-5-14 01:07 PM
其實一開始,兔爸同我既父母都唔接納bB架
兔爸既媽媽開頭都唔理解,比d揀淨要丟既菜比兔地食,咪得lo ...

我媽都有比利是我b囡丫 XDDDD

我同我男友PLAN 9 月去旅行

但我地2個人, 有3隻兔..

雖然家人都好中意照顧兔兔..

但似終唔識睇佢地係咪病..更加唔識帶佢地睇E生~!!!

你果次住邊暑兔兔酒店? 幾$左右..?

(但我都好怕兔兔唔慣陌生地方 >"<! )
Dylan 2012-5-14 04:34:55 PM
KathyChan 發表於 2012-5-14 03:13 PM

我果次係住兔協架,黎緊6月中7月,我booked兔協,今年加咗少少價.
平日$45
假日$55
蔬菜每日$5
我有睇過大西洋寵物會,不過又怕同d doggie kitten一齊住
bB會唔食草
Dylan 2012-5-14 04:42:43 PM
KathyChan 發表於 2012-5-14 03:13 PM

我d朋友個狗狗住酒店果時,d職員又無餵藥比狗狗食,返到屋企又瘦咗
另外有個貓貓,返到屋企病埋,重要即刻去睇e son添
其實兔協,好okay架喇
KathyChan 2012-5-14 04:48:56 PM
Dylan 發表於 2012-5-14 04:34 PM
我果次係住兔協架,黎緊6月中7月,我booked兔協,今年加咗少少價.
平日$45
假日$55

使唔使比按金ga ?!

我心大心細 , 我d 兔一離開屋企就好緊張.

又怕佢地會覺得我地唔要佢="=

快速發帖