尋晚bB食剩d莖,諗住要佢食多d,所以唔加新草比佢,佢居然......
情願食貓砂,都唔食d莖蠢兔仔
我條頸此終都唔夠佢硬,之後比d咗botanical hay同APD 1st cut佢.見佢起勢敢食食食,揀都唔揀吓,兔爸入黎見到我拿住d APD起道塑,佢問我:你做咩呀-.-試菜牙~.~
我塑完又塑,都唔覺得香,都唔同一般草味既.
bB你快d食晒d oxbow,mama 就幫你轉momi吓
各位兔兔友,請問你地既小朋友對momi 1st同APD 1st反應如何,比我參考一吓,再抉定轉momi定APD,又或者混草比佢食,不過我唔想買2nd cut比佢食.因為佢依家食菜菜已經食少咗草草,我想佢食多d莖,痾好多好多黃金便

mizumi 2012-5-15 01:41:16 PM
我兔豬唔食apd 1st cut, 唔食 oxbow timothy, 搞到我之前掉咗幾包草  但好彩肯食吓momi 1st cut囉~~ 不過佢最愛都係oxbow organic meadow hay
其實momi幾香架, 你可以買包細size比佢試吓先, 醫生話食 momi 1st cut係最好既, 因為夠硬吖嘛
Dylan 2012-5-15 02:18:55 PM
mizumi 發表於 2012-5-15 01:41 PM
我兔豬唔食apd 1st cut, 唔食 oxbow timothy, 搞到我之前掉咗幾包草  但好彩肯食吓momi 1st cut囉~ ...

丟晒你比兔協,請d兔兔丫嗎,我都係拿去兔協架.開頭我都猶疑兔協會唔會嫌棄呢,所以我拿去之前,問問joanna,我有包成兔糧,想請兔兔食 ......佢豪不猶疑就話,多謝.太好喇!敢大包,我只係留少少比bB當0食
Dylan 2012-5-15 02:22:46 PM
mizumi 發表於 2012-5-15 01:41 PM
我兔豬唔食apd 1st cut, 唔食 oxbow timothy, 搞到我之前掉咗幾包草  但好彩肯食吓momi 1st cut囉~ ...

敢咪即係momi 1st cut健康,咪有大大粒既黃金便
唔該晒!等我買黎試食先
mizumi 2012-5-15 03:05:30 PM
Dylan 發表於 2012-5-15 02:18 PM
丟晒你比兔協,請d兔兔丫嗎,我都係拿去兔協架.開頭我都猶疑兔協會唔會嫌棄呢,所以我拿去之前 ...

唉,我驚唔好意思吖嘛,開咗食咗少少又比佢哋,所以後尾就掉咗啦,我都覺得好浪費呀
mizumi 2012-5-15 03:07:48 PM
Dylan 發表於 2012-5-15 02:22 PM
敢咪即係momi 1st cut健康,咪有大大粒既黃金便
唔該晒!等我買黎試食先 ...

係呀, momi 1st cut 有 18oz 裝, 買黎試吓先, 佢肯食先再買一箱箱啦
Dylan 2012-5-15 04:27:40 PM
mizumi 發表於 2012-5-15 03:05 PM
唉,我驚唔好意思吖嘛,開咗食咗少少又比佢哋,所以後尾就掉咗啦,我都覺得好浪費呀 ...

我開咗食咗少少,佢地okay架
我買d羅馬生菜1包入面有3棵,大大棵,都想請兔協d兔兔食.比兔爸話我太闊佬
兔爸成日都叫我去兔協做2工,為第時領養舖路,我叫佢都係唔好叫我去做2工喇,我會帶埋羅馬生菜去洗比d兔兔食架,佢就話:敢你唔好去喇
Dylan 2012-5-15 04:29:59 PM
mizumi 發表於 2012-5-15 03:07 PM
係呀, momi 1st cut 有 18oz 裝, 買黎試吓先, 佢肯食先再買一箱箱啦

有咩!momi 1st cut有18 oz架咩?
我去睇親只少都5.5lb既-.-
mizumi 2012-5-15 05:15:38 PM
Dylan 發表於 2012-5-15 04:27 PM
我開咗食咗少少,佢地okay架
我買d羅馬生菜1包入面有3棵,大大棵,都想請兔協d兔兔食.比兔爸話 ...

haha~~我都係買一包三棵0個種羅馬生菜, 不過通常比第三日佢就唔食, 剩低既要我同佢包手尾, 所以我屋企間唔中就要整沙律食
mizumi 2012-5-15 05:18:35 PM
Dylan 發表於 2012-5-15 04:29 PM
有咩!momi 1st cut有18 oz架咩?
我去睇親只少都5.5lb既-.- ...

有架, 以下呢段我係copy stxtion r架:

編號 容量 原價 會員價 狀況
MOMI01 18 oz $ 45 $ 37 現貨
MOMI02 36 oz $ 80 $ 71 現貨
MOMI103 5.5  Lbs $ 152 $ 138 現貨
MOMI111 11  Lbs $ 270  $ 234 現貨
MOMI122 22 Lbs $ 488  $ 398 現貨
MOMIX 22 Lbs 自行選擇 1st  + 2nd (例如:1st x 3 + 2nd x 1)
  $ 488  $ 398 現貨
KathyChan 2012-5-15 05:18:43 PM

我呀B OXBOW/APD/MOMI都食過

OXBOW之前D草質麻麻地 呀B食一半掉一半

而MOMI呢.....D粗枝太多..我啊囡又系唔中意

結果佢食左apd 1 st啦...D便便大粒左 仲有d綠架d便便 唔系一味既黑色

如果草質黎講 我覺得apd d草靚d 同穩定d架

雖然貴就系貴d,但啊b食得開心就無所謂啦
Dylan 2012-5-15 05:31:36 PM
mizumi 發表於 2012-5-15 05:15 PM
haha~~我都係買一包三棵0個種羅馬生菜, 不過通常比第三日佢就唔食, 剩低既要我同佢包手尾, 所以我屋企間 ...

係呀!我依家汁手尾,食黃葉,沙律汁都買埋......鳴鳴鳴
KathyChan 2012-5-15 05:39:27 PM
Dylan 發表於 2012-5-15 05:31 PM
係呀!我依家汁手尾,食d黃既,沙律汁都買埋......鳴鳴鳴

我買果包呀 ,洗完之後我同呀媽同呀妹都就咁生食
因為真系好好味
食到第3日已經無得剩啦 哈哈!!!
Dylan 2012-5-15 05:40:53 PM
KathyChan 發表於 2012-5-15 05:18 PM
我呀B OXBOW/APD/MOMI都食過

OXBOW之前D草質麻麻地 呀B食一半掉一半

oxbow丟好多,所以我諗APD佢會食晒既話,費d都okay
APD草質係令,你有無睇過佢post出黎既commercial,你search吓youtube睇睇
Dylan 2012-5-15 05:48:32 PM
KathyChan 發表於 2012-5-15 05:39 PM
我買果包呀 ,洗完之後我同呀媽同呀妹都就咁生食
因為真系好好味
食到第3日已經無得剩啦 哈哈!!! ...

no ar,no ar
我同兔爸只係汁佢d黃葉食咋,綠色果d真係好食好多,又香又甜,又爽又脆家姐話我:梗係兔仔養你啦

快速發帖