以前以為兔仔咩都唔識,而家發現炭頭就好似一只狗仔咁,佢會每朝定時跳上我的床,大力大力咁跳整醒我起身餵糧比佢,但夜晚又不會跳上來,真係好鬼得意...一到食菜時間又不停係你隻腳狂轉...唔知大家隻兔仔又有咩特別嘅分享?
candy_ysf 2012-5-15 03:59:59 PM
炭頭呢個名好貼切
我果隻好鍾意跟住我四圍走  哈哈
anson 2012-5-15 04:03:21 PM
炭頭除了想食野會跟住我之外,平時就唔多so 我,非常現實
Dylan 2012-5-15 05:01:15 PM

bB每朝一早05:30/06:00/06:30都會咬木或者丟木球,嘈醒我地比草佢食
我洗菜果時,佢就好乖企起廚房門口外面,45度角背住我,偷望我,等我洗菜菜,真係好得意架
我地食緊飯,佢就成日用咀哄我腳,提我食蘋果.佢食完自己果份,就跳上sofa要食我口入面果件佢食緊野,我拿佢d野食,即咬!d野食都係我比你既
KathyChan 2012-5-15 05:24:36 PM
我隻囡好現實....只系有野食先會跟我 嗚嗚
Admin 2012-5-15 06:39:18 PM
佢好鍾意你啊
貓仔兔 2012-5-15 08:08:46 PM 來自手機
我之前養嗰隻兔兔晚上同係床我瞓,如果佢要出去vv,食野係會勁責住我,如果唔得會勁抓房門,等我起身放佢出去,朝早係外面勁抓門,叫我起身,好乖好聽話,而家呢隻都好乖,識入籠去厠所,不過母親節嗰日,佢話俾我知已經大個仔...jail break左...
奶茶媽 2012-5-15 08:59:31 PM
HELLO~~~ HAHA~ 你隻兔兔好喜歡哂patpat
freeling820 2012-5-16 01:48:45 PM
我mo仔每朝早準時6點半喺個籠跳上跳落嘈醒人
因為我老豆要6點半起身返工
順便餵埋佢食野
anson 2012-5-16 02:57:17 PM
freeling820 發表於 2012-5-16 01:48 PM
我mo仔每朝早準時6點半喺個籠跳上跳落嘈醒人
因為我老豆要6點半起身返工
順便餵埋佢食野 ...

原來兔仔真係會叫人起身..........真係太可愛啦
happyyuki 2012-5-19 09:31:27 PM
anson 發表於 2012-5-16 02:57 PM
原來兔仔真係會叫人起身..........真係太可愛啦

我隻衰野都識6點鐘叫我起身* 用唔同既招式, 包括咬廁所, 頂籠底
SET左成個星期6點半既鬧鐘都冇用過* 威力同兔兔鬧鐘冇得比

日日辰早起身慢慢同佢玩夠食夠先出門口*
Dylan 2012-5-19 11:37:51 PM
美國專家研究發現兔兔智商等同3歲人類
cluerabbit 2012-6-14 11:37:13 PM
24 小時  跟尾兔

快速發帖