有冇兔友系淘寶買過籠?
運費要人民幣 $90?
會吾會寄吾到黎香港嫁?
Admin 2012-5-17 10:32:45 PM
寄到香港, 你要留意籠既重量, 及運費計算方法, 首kg 好似 $30, 其後每 kg 再收錢
可能運費同個籠既價錢差唔多都未定
nixie 2012-5-17 10:38:55 PM
唔會寄唔到黎   但最緊要同賣家傾好個運費

我用既3個籠都係taobao買既
all_loving_it 2012-5-17 10:42:25 PM
要5要$90并5肯定, 因為......

運費要視乎係邊到寄出?  5同地方運費有差別

收費亦按重計

有部份快遞如果收件地區係住宅需另加收手續費

all_loving_it 2012-5-17 10:44:03 PM
你想買邊款呀?
卡卡KaKa`; 2012-5-17 10:47:38 PM
Admin 發表於 2012-5-17 10:32 PM
寄到香港, 你要留意籠既重量, 及運費計算方法, 首kg 好似 $30, 其後每 kg 再收錢
可能運費同個籠既價錢差唔 ...

另外一個賣家話ems平d.
卡卡KaKa`; 2012-5-17 10:49:00 PM
nixie 發表於 2012-5-17 10:38 PM
唔會寄唔到黎   但最緊要同賣家傾好個運費

我用既3個籠都係taobao買既

咁你好有經驗,系ah里旺旺傾?
有個賣家話用EMS個寄黎系$58人仔運費
卡卡KaKa`; 2012-5-17 10:50:28 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-17 10:44 PM
你想買邊款呀?

JOLLYJP88兔仔別墅
順豐個賣家就90運費,EMS個賣家就58運費
all_loving_it 2012-5-17 11:04:05 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-17 10:50 PM
JOLLYJP88兔仔別墅
順豐個賣家就90運費,EMS個賣家就58運費

JP88有個隔網, 你打算拆左個隔網定係鋪野係網上面?
卡卡KaKa`; 2012-5-17 11:11:12 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-17 11:04 PM
JP88有個隔網, 你打算拆左個隔網定係鋪野係網上面?

一定拆左個隔網,DR.HUGH BODY CHECK個陣巳經提左我一定要軟墊比佢MA
你系淘寶買過野未?因為我未買過...
all_loving_it 2012-5-17 11:16:23 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-17 11:11 PM
一定拆左個隔網,DR.HUGH BODY CHECK個陣巳經提左我一定要軟墊比佢MA
你系淘寶買過野未?因為我未買 ...

係呀, 5好直接踩隔網, 兔兔會5舒服同好易有問題, 我連廁所個隔網都5會用

我有係淘寶買過野
卡卡KaKa`; 2012-5-17 11:30:56 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-17 11:16 PM
係呀, 5好直接踩隔網, 兔兔會5舒服同好易有問題, 我連廁所個隔網都5會用

我有係淘寶買過野 ...

廁所個隔網我有用,感覺上吾想比佢踩到屎屎尿尿咁吾乾淨..
咩賣家先買得過?我驚比左錢又收吾到貨姐..
mizumi 2012-5-17 11:33:33 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-17 11:11 PM
你系淘寶買過野未?因為我未買 ...

我係淘寶達人
我幾乎個個月都上去買嘢, 家居用品衫褲鞋襪,連包電線既管都買過, 唯獨未買過兔兔用品
不過唔使擔心賣家唔寄貨比你, 據我所知, 佢地對評價好著緊, 而且淘寶有一套嚴格監控, 加上比咗錢後, 筆錢係hold係支付寶, 唔會過數比賣家住, 直至你收咗貨先會放款比賣家 (又話者賣家寄出貨品10日後你都唔上去按收貨, 又冇任何投訴,系統先會過數)
EMS運送時間會耐D, 你不如試吓用 DIMBUY個服務啦, 你去SEARCH DIMBUY物流,佢上面有教你點用, 可以慳運費, 不過你如果只買一家店一件貨就同直接運嚟相差無幾
卡卡KaKa`; 2012-5-17 11:55:32 PM
mizumi 發表於 2012-5-17 11:33 PM
我係淘寶達人
我幾乎個個月都上去買嘢, 家居用品衫褲鞋襪,連包電線既管都買過, 唯獨未買過兔兔 ...

EMS同DIMBUY運費差吾多?其實耐吾耐都冇所謂.最緊要貨靚.即系同淘竇個賣家講系DIMBUY定點?
我淘寶白痴.YAHOO拍賣就買得多..
mizumi 2012-5-18 12:00:40 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-17 11:55 PM
EMS同DIMBUY運費差吾多?其實耐吾耐都冇所謂.最緊要貨靚.即系同淘竇個賣家講系DIMBUY定點?
我淘寶白痴.YAHO ...

唔使用賣家講,佢地唔知架
DIMBUY係淘點既一個SERVICE,係FOR香港買家用,因為平時我地訂野直接運落黎運費一定貴,所以佢會提供一個東莞地址比你填,係一個收集站, 如果你買籠個店家係國內免運費, 咁你可以慳返一程錢
然後去返DIMBUY物流度領取你件貨,再睇吓用咩方法收件會平D同方便D,可以上去佢香港既CENTRE度拎或直接送去你屋企
其實你係咪只訂一個籠? 如果你唔熟淘寶,又唔趕住用,咁可以用EMS

快速發帖