淚線閉塞

syt174698 發表於 2012-05-19 15:06|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我隻侏儒兔今次已經係第三次淚線閉塞,17號果日帶左去睇DR. MA,點知DR. MA話佢好緊張跟住幫佢通左之後,依家仲有流眼水情況,咁係咪代表通唔晒,要帶佢睇多次醫生??
Dylan 2012-5-19 04:03:34 PM
要呀!淚管通一次唔夠架!要睇到好返晒為止,你睇咗幾多$?
all_loving_it 2012-5-19 04:29:21 PM

要, 你平日自己有無同兔兔做鼻淚管按摩?  同清洗眼仔呀?
wesky 2012-5-19 04:45:49 PM
我波波左眼之前都去Dr Ma 度通過三次, 最後問佢可唔可以加抗生素, 用抗生素通多次之後就無塞了~
你可以問下~
syt174698 2012-5-19 06:09:34 PM
wesky 發表於 2012-5-19 04:45 PM
我波波左眼之前都去Dr Ma 度通過三次, 最後問佢可唔可以加抗生素, 用抗生素通多次之後就無塞了~
你可以問 ...

波波左右眼都塞過??依家DR. MA開左一支細支口服藥水比兔兔食,要幾耐先好返呢??
wesky 2012-5-19 06:12:40 PM
syt174698 發表於 2012-5-19 06:09 PM
波波左右眼都塞過??依家DR. MA開左一支細支口服藥水比兔兔食,要幾耐先好返呢?? ...

右眼塞死左, 通唔到
左眼上年塞過, 通左幾次, 依家都無咩問題
果陣波波無口服, 通完淚管, 只係滴眼藥水咋
syt174698 2012-5-19 06:12:41 PM
Dylan 發表於 2012-5-19 04:03 PM
要呀!淚管通一次唔夠架!要睇到好返晒為止,你睇咗幾多$?

今次睇左HKD622,希望唔駛再睇啦
Dylan 2012-5-19 06:28:18 PM
syt174698 發表於 2012-5-19 06:12 PM
今次睇左HKD622,希望唔駛再睇啦

UM, 通淚管,睇到都覺得唔係几自在,放條軟管入鼻淚管,你隻 toto 洗 5 洗耳血管麻醉呢?
Dylan 2012-5-19 06:35:50 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-19 04:29 PM
要, 你平日自己有無同兔兔做鼻淚管按摩?  同清洗眼仔呀?

只有清潔眼屎同按淚管,我都无洗架喎
all_loving_it 2012-5-19 06:55:08 PM
Dylan 發表於 2012-5-19 06:35 PM
只有清潔眼屎同按淚管,我都无洗架喎

我都有清潔眼垢洗眼仔同用暖水瓶同佢地按摩淚管

你點同佢按淚管?
syt174698 2012-5-20 09:53:36 PM
今日打去醫院,諗住再約時間同兔兔睇多次醫生,因為睇完之後仍然流眼水,打左去之後,姑娘問我今日可唔可以帶佢出去,我當然話可以啦,見到DR. MA,佢解釋因為隻箘好惡同埋兔兔唔一定可以一次過通晒,佢話最高記錄有隻兔兔睇左大半年都未好返,之後DR. MA話今次加多隻藥比兔兔,同埋幫佢打左支針,又駛左六百蚊,夾埋總共駛左HKD1300,破產lu,我淨係想佢快D好返,唔駛再睇醫生
Dylan 2012-5-25 04:58:43 PM
syt174698 發表於 2012-5-20 09:53 PM
今日打去醫院,諗住再約時間同兔兔睇多次醫生,因為睇完之後仍然流眼水,打左去之後,姑娘問我今日可唔可以帶佢 ...

大半年平均2日睇1次,打個折$600次,$365日/4*3*2*$600=$82125
syt174698 2012-5-25 07:59:40 PM
Dylan 發表於 2012-5-25 04:58 PM
大半年平均2日睇1次,打個折$600次,$365日/4*3*2*$600=$82125{:3_ ...

無辦法啦,養佢係要直到佢終老,除非自己都養唔掂先算啦,我同兔兔算是一種緣份吧
小黑與我 2012-5-25 09:35:22 PM 來自手機
syt174698 發表於 2012-5-25 07:59 PM
無辦法啦,養佢係要直到佢終老,除非自己都養唔掂先算啦,我同兔兔算是一種緣份吧 ...

加油啊,希望兔兔快啲好返!!

快速發帖