今日剪左毛
小白佢死都唔去個廁所到小便呀
happyyuki 2012-5-20 08:55:36 PM
小白而家係邊到vv多!?
tom1996731 2012-5-20 09:02:54 PM
周圍去@@
花芝媽 2012-5-20 09:11:35 PM
我個女花生好米又係咁.. 佢唔係唔識係WC屙嫁WO   但佢懶就會邊食草唔想行跟住係角落屙

跟住我看化左............................
tom1996731 2012-5-20 09:38:42 PM
唉...我好想佢去個廁所到去
all_loving_it 2012-5-20 09:53:52 PM
tom1996731 發表於 2012-5-20 09:38 PM
唉...我好想佢去個廁所到去

你有無嘗試過將廁所個隔網拎走, 因為個隔網兔兔企上去可能覺得5舒服

我屋企有個小填格格之前都好鐘意周圍去尿尿, 所以最終我係籠外加放廁所, 佢而家無再係廁所以外既地方尿尿
all_loving_it 2012-5-20 09:55:06 PM
花芝媽 發表於 2012-5-20 09:11 PM
我個女花生好米又係咁.. 佢唔係唔識係WC屙嫁WO   但佢懶就會邊食草唔想行跟住係角落屙

跟住我看 ...

如果真係敢, 只可以接受現實
tom1996731 2012-5-20 10:08:24 PM
我是下先....有問題問你得唔得??
all_loving_it 2012-5-20 10:17:08 PM
tom1996731 發表於 2012-5-20 10:08 PM
我是下先....有問題問你得唔得??

當然可以, 歡迎歡迎
Dylan 2012-5-21 11:42:01 AM
你個厠所有蓋,正常都唔鐘意入去vv啦,去得禁唔舒服
Dylan 2012-5-21 11:49:56 AM
tom1996731 發表於 2012-5-20 09:02 PM
周圍去@@

係籠出面?!你隻兔兔幾大,幼兔泌尿系統括約肌未完全發育,所以會瀨尿,好似新生嬰兒敢,所以完全唔需要煩惱.阿b細細個都經常到處瀨尿.當我座沙發,佢係我後面,我同佢貼近敢座,佢果時太細,受到輕壓,佢即刻就忍唔住,瀨尿係我身上但係依家,佢就算比我bb抱時渣屁屁,都無試過瀨尿lu.大個咗之後,除咗霸地盆之外,就無到處尿尿喇.宜家全面開放,佢己經唔再霸地盆.所以宜家佢到處瀨尿,只有一個原因,佢自己覺得人地蝦完佢(兔爸梳腳板,梳得佢唔舒服果次),食咗抗生素,腸胃唔舒服.
如果佢只識係籠入面尿尿,舖好紙砂,就唔洗強迫佢一定要係厠所尿尿啦.其實厠所只係比人清理既時候方便d姐!

yingxbb 2012-5-21 12:52:03 PM
我都有呢個煩惱=.=!!!
KathyChan 2012-5-21 01:13:26 PM
如果係籠出面4圍去,
可以TRY 下放佢出黎玩果時望實佢..
當佢樹高尾巴定晒形就好可能係想VV
呢個時候你抱佢返上廁所~
同佢講要係上面VV..
佢真係VV左  再比佢出黎玩過...
我兔B就係咁訓練的..細個果時

大概幾日佢已經唔會係出面VV + 識用廁所
月野兔 2012-5-24 03:12:30 PM
寶貝响唔適當位置度便便左,可以試下用d墊材吸左d尿尿,然後話佢知那裏才是適當的便便地方; 屎波亦執埋一堆放去便便兜度,讓佢知道這裏是臭臭的地方. 這方法很work呢~
dorisliu520 2012-5-24 03:22:31 PM
我諗你要就番佢,如果你知道佢平時去開邊個位,你放個廁所係嗰度,廁所裏面要有佢啲尿尿,咁會好啲。
我嗰隻都係咁架,你就番佢啦。

快速發帖