出售95新  $25 用左1星期左右

DSC_0293.JPG 90新 $15
DSC_0295.JPG 掛式草球$8

all_loving_it 2012-5-22 08:30:26 PM
見你個籠底有網底

但因為兔兔腳板不同貓狗, 長期係網底上活動, 會令腳仔增加壓力, 兔兔不單覺得5舒服, 仲會生腳枕, 更會生腳蒼, 而腳板既毛毛同網底經常磨擦, 會令腳板甩毛, 紅腫同發炎, 亦有機會導致骨折
KenYau 2012-5-23 09:39:15 PM
草球賣左未阿~
Dylan 2012-5-25 12:38:24 PM
佢d野禁新,兔兔呢
lago02223 2012-5-27 01:40:37 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-22 08:30 PM
見你個籠底有網底

但因為兔兔腳板不同貓狗, 長期係網底上活動, 會令腳仔增加壓力, 兔兔不單覺得5舒服, 仲 ...

謝謝你!!我已經沒有用網底=]
lago02223 2012-5-27 01:42:24 AM
KenYau 發表於 2012-5-23 09:39 PM
草球賣左未阿~

還未賣出!                  
lago02223 2012-5-27 01:50:26 AM
Dylan 發表於 2012-5-25 12:38 PM
佢d野禁新,兔兔呢

放心!!
我的寶寶很好..因為本人早在日前看中新的兔兔用品
想換的又不想浪費.便出讓
Dylan 2012-5-27 11:12:39 AM
lago02223 發表於 2012-5-27 01:50 AM
放心!!
我的寶寶很好..因為本人早在日前看中新的兔兔用品
想換的又不想浪費.便出讓 ...

兔兔真幸福
all_loving_it 2012-5-28 07:22:46 PM
lago02223 發表於 2012-5-27 01:40 AM
謝謝你!!我已經沒有用網底=]

嗯!  無用就好!  

祝願你同兔兔斬健健康康, 快快樂樂!
all_loving_it 2012-5-28 07:23:52 PM
Dylan 發表於 2012-5-27 11:12 AM
兔兔真幸福

你BB都一樣好幸福!  

因為有你依個禁稱職既妹仔照顧佢
lago02223 2012-5-28 08:05:33 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 07:22 PM
嗯!  無用就好!  

祝願你同兔兔斬健健康康, 快快樂樂!

其實我想問.拎走左個架.返得個平底盆.我驚佢會唔舒服
.想佢舒服d.如我用abc膠包布(包布:防咬和方便清洗)放
底可以嗎?定可有其他方法?!

我要努力做個稱職兔媽至得喇=))
希望我寶貝都可以總理咁幸福拉!

all_loving_it 2012-5-28 08:24:17 PM
lago02223 發表於 2012-5-28 08:05 PM
.想佢舒服d.如我用abc膠包布(包布:防咬和方便清洗) ...

想兔兔舒服d當然有方法 :

1. 係底盆上面可以鋪粗木屑 (兔協用那種)或carefresh可以

2. 放一塊草墊 (不過, 有部份兔兔5鐘意, 可能質地問題)

3. abc膠墊用布套住亦可以, 不過, 你最好參考枕頭套既做法, 敢樣兔兔5禁易將膠墊拎出黎咬, 如果用布包, 最好先將每塊膠墊既合併位用線縫好, 將膠墊之間固定, 5係既話, 你將膠墊入落套既時候, 膠墊會容易走位, 好難攪, 而套住膠墊既布, 將其中3面縫合

下圖有顏色既部份代表ABC膠墊, 而黑色虛線所示就係膠墊同膠墊之間既縫合線, 敢樣就會係入套同兔兔玩既時候令膠墊走位, 會方便好多

4. 再簡單既方法, 可以考慮直接買夾棉布料黎代替, 夾棉布有厚有薄, 你可以根據需要既大細剪裁, 若怕只用一層太薄, 你可以用兩層, 再5夠用3層重疊, 或者用兩塊中間夾海棉亦可, 然後將4邊4面縫合好, 依個方3法連ABC膠墊都5需要

不過, 一般用夾棉布墊兩塊已經幾好, 兔兔係上面活動已經舒服好多

夾棉布就係平日天冷睡袍既質料, 5少BB既衣服都係用夾棉布黎做, 比較軟身同舒服

我平時係去深水埗基隆街白楊街到搵材料多, 有興趣你可以去睇睇

夾棉布圖片 :

你能細心考慮到兔兔既需要, 一定會係好稱職既兔媽

all_loving_it 2012-5-28 08:30:35 PM
lago02223 發表於 2012-5-28 08:05 PM
.想佢舒服d.如我用abc膠包布(包布:防咬和方便清洗) ...

總理好趣緻,  好攪笑, ,勁為食, 佢本身係只好開心既兔兔, 係我屋企4只兔兔既開心果
Dylan 2012-5-28 11:01:04 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 07:23 PM
你BB都一樣好幸福!  

因為有你依個禁稱職既妹仔照顧佢

作孽太深
bB我係黎還債架
all_loving_it 2012-5-29 08:25:17 AM
Dylan 發表於 2012-5-28 11:01 PM
作孽太深
bB我係黎還債架

難得你還得禁開心

快速發帖