覺得呀兔好悶,食瞓拉伏,有時同我地來回跑步,有咩可以安全俾佢玩呢?我怕佢自己一個成日咬圍欄,牙仔遲早出事呀........
all_loving_it 2012-5-23 01:36:00 PM
我有倨朋友只兔兔可能好無聊, 成日咬籠後牙仔斷左, 仲要牙根仍係牙肉入面, 好鬼慘, 要做手術

兔兔玩具有好多種, 我都比好多佢地, 你平時有咩玩具比佢玩?
yingxbb 2012-5-23 02:21:30 PM
我都好想買D玩具比兔兔玩丫...
有咩建議??
Dylan 2012-5-23 02:33:07 PM

佢是唔是自由兔?!
阿b日日走來走去,探索屋企每個角落,跳上我張床玩被,唔會無聊.
我比厚紙筒,木球,木球玲噹,大木通花骰仔,蘋果木枝,有蓋貓厠所,狗仔隊道,狗仔屋仔,狗仔床,草紅蘿波,硬膠球.
貓仔兔 2012-5-23 02:50:08 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-23 01:36 PM
我有倨朋友只兔兔可能好無聊, 成日咬籠後牙仔斷左, 仲要牙根仍係牙肉入面, 好鬼慘, 要做手術

兔兔玩具有好 ...

佢係無玩具玩嘅小朋友....
貓仔兔 2012-5-23 02:51:36 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-5-23 02:33 PM
佢是唔是自由兔?!
阿b日日走來走去,探索屋企每個角落,跳上我張床玩被,唔會無聊.
我比厚紙筒,木球, ...

係自由兔,但係佢唔會周圍走架,除左同我地跑步之外,就唔多郁....
Dylan 2012-5-23 03:22:28 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-23 02:51 PM
係自由兔,但係佢唔會周圍走架,除左同我地跑步之外,就唔多郁....

吓,自由兔都咬籠敢啖定,唔自己搵細藝,會悶d,敢你比玩具佢,會唔會都唔玩架?!
KenYau 2012-5-23 06:02:23 PM

唔知點解木制玩具好似唔多吸引

阿milk好中意咬膠 所以要收埋曬

貓仔兔 2012-5-23 06:20:12 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-5-23 03:22 PM
吓,自由兔都咬籠敢啖定,唔自己搵細藝,會悶d,敢你比玩具佢,會唔會都唔玩架?! ...

佢真係好定,如果我開房門,佢可能入下黎,視察完,係床跑兩跑就走,最鍾意人摸佢頭頭一摸成隻又伏左係度,不過如果我地出街,就會用圍欄欄住半邊廳,嗰時佢至會咬圍欄...我都唔知點解,係咪無咩新鮮感呢?
貓仔兔 2012-5-23 06:23:07 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-23 01:36 PM

兔兔玩具有好 ...

我都有聽過兔兔咬野整到牙根,所以想搵啲安全嘅,等我地出街時俾佢玩!^^
小黑與我 2012-5-23 07:07:21 PM
我用abc膠砌左座嘢俾佢玩,可以跳又可以捐窿,佢地成日捐黎捐去
貓仔兔 2012-5-23 07:53:27 PM 來自手機
小黑與我 發表於 2012-5-23 07:07 PM
我用abc膠砌左座嘢俾佢玩,可以跳又可以捐窿,佢地成日捐黎捐去

你就好啦,可以用abc膠,兔兔係迷戀膠怪,佢會咬爛日西啲膠架...佢連拖鞋,遙控器都唔會放過=="
Dylan 2012-5-23 08:33:18 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-23 06:20 PM
佢真係好定,如果我開房門,佢可能入下黎,視察完,係床跑兩跑就走,最鍾意人摸佢頭頭一摸成隻又伏左係度 ...

唔係呀!佢想走去另外果半邊廳呀!
貓仔兔 2012-5-23 09:19:38 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-5-23 08:33 PM
唔係呀!佢想走去另外果半邊廳呀!

係呀,我都知佢想走過去,不過個邊有枱,梳化同sit up板,仲有窗,好danger,所以無人唔可以過
kwan104kwan 2012-5-23 10:08:12 PM
Dylan 發表於 2012-5-23 02:33 PM
佢是唔是自由兔?!
我比厚紙筒,木球, ...

woo...好多玩具呀!

佢無可能悶!

快速發帖