1P 幣
係咪新入屋gei兔仔d屎屎都會唔正常?
細細粒咁...有d唔係圓形
Dylan 2012-5-29 10:01:21 AM
下次唔好等,即刻睇醫生
手腳有咩問題?可以根治嗎?!
貓仔兔 2012-5-29 11:38:21 AM 來自手機
建議你睇多個醫生,兔仔企唔穩係咪細個得滯攞出黎賣?
all_loving_it 2012-5-29 11:56:27 AM
Sylvie_Law 發表於 2012-5-28 11:19 PM
我琴日已經即時打左去了....佢叫我搵pet central....留醫到夜晚11:00幾救唔返
應該係接佢返黎時已經有病... ...

好遺憾聽到兔兔最終救5返, 不過, 事情已經發生左, 都無辦法, 係一個經驗

如果可以, 最好去返睇兔兔比較多既醫生到睇會比較好, 其中九龍 Dr. Ma同大圍 Dr. Tiger好有經驗

而家雖然得返一只兔兔, 你比心機照顧佢啦, 佢一樣會好開心, 好好加油, 5好放棄
Sylvie_Law 2012-5-29 02:10:57 PM
佢d手腳企唔穩....企o係d地版上係咁大字型咁sin
我開頭問個staff個staff話因為佢未企過呢d路。
之後去睇醫生時醫生話佢肌肉發育唔好,同埋之前d野食唔夠營養。
ai.....而家要食一個星期藥。

不過佢好為食,次次見到我都問我拎野食。其實比得太多係咪唔好?
all_loving_it 2012-5-29 02:18:13 PM
Sylvie_Law 發表於 2012-5-29 02:10 PM
佢d手腳企唔穩....企o係d地版上係咁大字型咁sin
我開頭問個staff個staff話因為佢未企過呢d路。
之後去睇醫 ...

干糧必需定時定量, A草大約比佢身型1/4, T草不限量

若兔兔有ALL爛便, A草同干糧要停餵, 同時餵草粉及馬上去睇醫生
Sylvie_Law 2012-5-29 03:14:16 PM
兔糧我係朝早順便餵藥,因為佢唔肯食藥,所以混在糧入面比佢食。

A草我比好少,因為琴日朝起身見到個欄入面有爛便,望左佢一陣佢又冇痾爛便,正常返。
到我夜晚放工返到屋企又見到有爛便,但望左陣佢又係痾正常gei便便wor,我日日都好驚佢出事,不過今朝check過冇爛便。唔知係咪佢未好返,因為醫生話過佢腸有細菌所以先開藥比佢食。

同埋佢地係咪冇食野就冇便便gar?.?因為今朝好少便便。佢d便便好似青豆咁細粒。

快速發帖