我想搵兔兔上門剪甲服務, 但上網搵好耐都冇乜呢類服務
因為我兔豬唔比抱, 我試過想自己同佢剪, 但失敗咗, 跟本捉佢唔住
我原本今晚約咗去寵物店度剪, 但係抱佢入袋都好困難, 佢掙扎得好勁, 仲差d跌咗佢落地, 跟住佢心跳呼吸得好快, 我唔敢夾硬黎啦~
打去問過 station x, 寵x蛋, mini zxx等等...都話冇上門.....
mizumi 2012-5-30 11:16:38 PM
happyyuki 發表於 2012-5-30 09:28 PM
我都仲未抱到兔兔呀, 每次出街睇醫生, 都要用A草引佢入局

不過兔兔出黎趴地既時候, 我都趴係到對 ...

係呀,我直情可以趴0係地下面對面同佢錫錫, 連錫咀咀都得
不過一講到抱同剪指甲,佢就即刻反面架啦
而且最麻煩係佢手指公同兩隻腳仔既指甲係啡色架~
mizumi 2012-5-31 12:37:57 AM
小黑與我 發表於 2012-5-30 12:48 PM
我小黑都係咁架, 唔可以反轉來剪, 佢兩隻腳掂唔到嘢就會亂咁fing手fing腳
剪指甲要兩個人剪, 放佢喺其中 ...

我都係兩個人呀,不過仍然係搞佢唔掂囉...我呢個兔奴好冇用...
KathyChan 2012-5-31 04:21:38 PM
luckygirl1025 發表於 2012-5-29 06:22 PM
之前試過係station R梳毛剪甲個d,梳完皮膚表面好多紅晒,佢有同我講返話兔兔本身好多毛餅,所以梳到 ...

唔好去R記
之前識左響果度做PT 既女仔
佢話店員對兔兔..唔多有耐性..
佢通常叫你放底兔兔 一個中之後先拎..
但如果你兔兔唔乖..佢係會好大力咁捉住佢架

所以個女仔叫我千其唔好帶兔兔去果度
mizumi 2012-6-1 02:47:57 PM
KathyChan 發表於 2012-5-31 04:21 PM
唔好去R記
之前識左響果度做PT 既女仔
佢話店員對兔兔..唔多有耐性..

唔會去 R記啦, 佢0係荃灣對我黎講太遠, 而且我都唔放心要放低兔兔, 所以都係搵人上門剪好d
不過今次搞掂咗啦~ 我朋友尋晚上咗我度幫我寶貝剪, 雖然隻臭妹豬都係反抗得好勁, 但我朋友最後都抱到佢好似個bb咁 超可愛呀~
nixie 2012-6-2 07:26:22 PM
mizumi 2012-6-3 12:33:39 AM
nixie 發表於 2012-6-2 07:26 PM
http://pets.capshk.com/service2.html

呢間有

Thanks! 我都睇過呢間, 諗住下次試吓, $100次都可以接受 ~
dorisliu520 2012-6-13 02:45:33 PM
我依幾日已成功幫佢剪咗喇!
mizumi 2012-6-13 09:05:57 PM
dorisliu520 發表於 2012-6-13 02:45 PM
我依幾日已成功幫佢剪咗喇!

我係叫朋友上黎幫佢剪架~下次都係要搵人幫手架啦
cluerabbit 2012-6-16 11:46:28 PM
去問獸醫la~
kachingf 2012-6-23 04:44:05 PM
nixie 發表於 2012-6-2 07:26 PM
http://pets.capshk.com/service2.html

呢間有

我約左佢今4:30, 服務幾好! 因為搵唔到我屋企, 所以遲左少少黎!

快速發帖