見笨蛋仔同獅子座都咁乖識得自己去廁所,獎勵下佢地喇~^^

image025.jpg 一人一粒唔使爭
我最愛搶~搶~搶到你身旁
細膽仔 獅子座^^
百厭仔 笨蛋仔~^^

wesky 2012-5-30 12:32:33 AM
兔仔幾大啊?唔好食咁多啊,未成年唔好俾,成左年一星期最多俾半粒好啦,以免腸胃有事喔
all_loving_it 2012-5-30 01:34:10 PM

係9個月以下既幼兔因為腸胃敏感, 新鮮菜5適合比佢地食, 生果, 特別好似士多啤梨禁甜更加5能夠比幼兔食, 好易出現腸胃問題, 若腸蠕動減慢, 會令糖份積存係腸入面, 變為害菌

另士多啤梨若不是有機種植, 頂部綠葉及蒂部一定要切除, 因為佢獨特既生長形態, 依部份噴灑好多農藥, 有好多毒素, 對兔兔極之5好, 有害健康
yingxbb 2012-5-30 02:01:47 PM
第2張相好靚^w^"!!
freeling820 2012-5-30 02:26:12 PM
點解你地咁可愛
Dylan 2012-5-30 06:02:19 PM
食甜野,盲腸入面既害菌增加,益菌會雙對減少,便便會變得少同細粒.而且會蝕牙架.
我比咗d菠蘿阿b食,佢食咗少少,便便又少又細.我諗返起,d菠蘿可能浸過糖水
我以後都5敢帶酒店d野返來比阿b食喇
all_loving_it 2012-5-30 06:54:15 PM
Dylan 發表於 2012-5-30 06:02 PM
食甜野,盲腸入面既害菌增加,益菌會雙對減少,便便會變得少同細粒.而且會蝕牙架.
我比咗d菠蘿阿b食, ...

酒店切開左既波蘿?
Dylan 2012-5-30 09:28:05 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-30 06:54 PM
酒店切開左既波蘿?

係呀!我見禁新鮮!次次同兔爺兔嫲出親去食飯,都無阿b份,所以包比佢食!
all_loving_it 2012-5-30 09:38:24 PM
Dylan 發表於 2012-5-30 09:28 PM
係呀!我見禁新鮮!次次同兔爺兔嫲出親去食飯,都無阿b份,所以包比佢食! ...

酒店新鮮既菠蘿係浸完鹽水先比人食

可能有浸完鹽水又甜所以阿B

不過, 好在最後無事

Dylan 2012-5-30 09:45:09 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-30 09:38 PM
酒店新鮮既菠蘿係浸完鹽水先比人食

可能有浸完鹽水又甜所以阿B

我以後都 5 比 take away 阿 b 食喇
笨蛋仔 2012-5-31 12:25:51 AM
wesky 發表於 2012-5-30 12:32 AM
兔仔幾大啊?唔好食咁多啊,未成年唔好俾,成左年一星期最多俾半粒好啦,以免腸胃有事喔 ...

好既~好既,間唔史一次,希望冇事喇
笨蛋仔 2012-5-31 12:26:32 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-30 01:34 PM
係9個月以下既幼兔因為腸胃敏感, 新鮮菜5適合比佢地食, 生果, 特別好似士多啤梨禁甜更加5能夠比幼兔食, 好 ...

原來塊葉唔食得 佢地好鍾意食塊葉,所以畀埋佢地食
笨蛋仔 2012-5-31 12:29:13 AM
Dylan 發表於 2012-5-30 06:02 PM
我比咗d菠蘿阿b食, ...

即係係唔係便便大就代表腸胃好~

笨蛋仔由細到大D 便便都勁大粒,去左咁多次金魚街都未見過有咁大粒既便便,係既話就好LU

反而係獅子座D 便便好細粒,只有笨蛋仔既1/5 喥,唔知係咪細個既關係...
月野兔 2012-5-31 12:46:40 AM
很可愛呀
all_loving_it 2012-5-31 01:10:43 AM
笨蛋仔 發表於 2012-5-31 12:26 AM
原來塊葉唔食得 佢地好鍾意食塊葉,所以畀埋佢地食

係呀, 連個士多啤梨痴住葉既部份都5好比佢食, 要切走佢架

燈籠椒頂個蒂部份, 又係好多農藥, 千祈5好比兔兔, 都要切走佢架

另外未熟帶青既蕃茄同車里茄上面枝葉同頂部連住葉既部份因為含有龍葵堿兔兔5可以食, 都要切走去, 食左會引起兔兔中毒

快速發帖