求救啦!!
我家小mo仔依排晚上不停在籠子裡跳加撞
有時仲會好像小一樣轉
但放佢出黎又沒事的了>
是不是有野咬佢?
我可以點做
小黑與我 2012-5-31 07:40:43 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-31 12:31 AM
你有無方法拍片?  你敢樣講好難估......

係咪佢突然間由A點跳去B點, 跳得好快?  一跳就跳幾下敢?

嗰陣小黑都係咁,我初頭仲以為佢好開心,但撞多兩日我好似覺得唔對路,原來係有寄生蟲
愛糖糖 2012-5-31 08:52:49 PM
點五對路法?
你睇e son睇左大約幾多$$?
all_loving_it 2012-5-31 09:12:45 PM
愛糖糖 發表於 2012-5-31 07:01 PM
係啊係啊
佢就係咁啦

你既意思, 係咪兔兔好似片入面跳下跳下都會去抓癢同用口清潔身體
愛糖糖 2012-5-31 11:20:24 PM
係啊
但佢今日就冇跳
但洗多左面
愛糖糖 2012-5-31 11:23:45 PM
http://www.youtube.com/watch?v=dfjVsKwVn-U&feature=related
他昨天也有像這的在沙化跳
小黑與我 2012-6-1 12:12:59 AM
愛糖糖 發表於 2012-5-31 08:52 PM
點五對路法?

佢係好大力咁周圍撞,撞到自己彈起!嗰陣喺九龍動物醫院睇,大約$600
all_loving_it 2012-6-1 01:29:04 AM
愛糖糖 發表於 2012-5-31 11:20 PM
係啊
但佢今日就冇跳
但洗多左面

如果你發現兔兔一邊跳, 再撞亦經常抓癢, 你最好同佢去睇醫生, 因為好大機會係寄生蟲問題
all_loving_it 2012-6-1 01:30:05 AM
愛糖糖 發表於 2012-5-31 08:52 PM
點五對路法?

睇醫生診金一般$250-$300, 藥同打針另計
all_loving_it 2012-6-1 01:32:31 AM
小黑與我 發表於 2012-5-31 07:40 PM
嗰陣小黑都係咁,我初頭仲以為佢好開心,但撞多兩日我好似覺得唔對路,原來係有寄生蟲 ...

如果有懷疑最好去睇醫生, 大家依到都係靠樓主形容去衡量, 兔兔有事, 只有醫生先可以幫到兔兔, 所以你做得好ARM
愛糖糖 2012-6-1 01:38:03 AM
咁我打去book係講睇咩?可能有寄生虫?還是body check?
all_loving_it 2012-6-2 05:36:49 AM
愛糖糖 發表於 2012-6-1 01:38 AM
咁我打去book係講睇咩?可能有寄生虫?還是body check?

你約既時候可以話BODY CHECK, 但你去到一定要同醫生講兔兔既實況, 即係又係敢撞, 又係敢抓癢

快速發帖