Update:  兔協接收左兩隻兔啦

兩隻兔兔半夜被人發現被遺棄係垃圾站門口

黑色耳朵:似迷你家兔,一歲以下,性別未知。2腳1手有嚴重腳瘡
白色耳朵:混種貓貓兔,一歲以下,性別似男。 2腳有
嚴重腳瘡。

急尋暫養或領養,有經驗優先。

聯絡人:9522 7337 陳小姐, 5191 9997 雷小姐

IMG_3510.JPG IMG_3509.JPG

IMG_3508.JPG IMG_3507.JPG

IMG_3506.JPG IMG_3505.JPG

all_loving_it 2012-6-4 09:47:27 PM
wesky 發表於 2012-6-4 07:29 PM
UPDATE 兔協接收左兩隻兔

好多謝你既update

亦好開心兩只兔兔有安身之所同可以接受治療

真心希望兩只兔兔將來會遇上好人家, 可以有快樂幸福既生活
小黑與我 2012-6-4 10:08:38 PM 來自手機
太好啦,希望佢地快啲好返+遇到個好主人~~~
貓仔兔 2012-6-4 11:51:45 PM 來自手機
建議大家捐啲$俾兔協,協助營運,有足夠嘅經費黎照顧患病嘅兔兔同等待俾領養嘅兔兔!^^
kawai 2012-6-15 02:17:13 PM
好可憐a,點解個主人禁衰嫁,希望兔兔搵到個好主人LA
Dylan 2012-6-15 02:37:51 PM
kawai 發表於 2012-6-15 02:17 PM
好可憐a,點解個主人禁衰嫁,希望兔兔搵到個好主人LA

是兔兔主人不乖,又同 mama 吵咀,所以兔兔主人mama 丟咗兔兔係垃圾站門口.好恨心既 mama 其實有新主人帶去睇 e son 都好既,無自主權既主人,兔兔就唔可以得到合當既對待
貓仔兔 2012-6-16 12:44:55 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-6-15 02:37 PM
是兔兔主人不乖,又同 mama 吵咀,所以兔兔主人mama 丟咗兔兔係垃圾站門口.好恨心既 mama 其實 ...

真架?而家啲大人無血性過啲小朋友...點解可以見到佢地腳仔損日西都唔理呢?無人性!!!
all_loving_it 2012-6-16 01:48:55 PM
貓仔兔 發表於 2012-6-16 12:44 PM
真架?而家啲大人無血性過啲小朋友...點解可以見到佢地腳仔損日西都唔理呢?無人性!!! ...

心態同價觀既問題
all_loving_it 2012-6-16 01:56:11 PM
貓仔兔 發表於 2012-6-4 11:51 PM
建議大家捐啲$俾兔協,協助營運,有足夠嘅經費黎照顧患病嘅兔兔同等待俾領養嘅兔兔!^^ ...

有$捐$, 就算5捐$, 同兔協買野都已經可以增加佢地既經費

我有d朋友想養兔兔打算出街買, 我都同佢地講不如上兔協領養, 將原本用黎買兔兔同第日做絕育既$捐左比兔協仲好過

我叫佢睇下總理就係兔協到領養, 你睇佢幾得意
all_loving_it 2012-6-16 01:58:08 PM
小黑與我 發表於 2012-6-4 10:08 PM
太好啦,希望佢地快啲好返+遇到個好主人~~~

你最後有無買到套膠圍蘭
Dylan 2012-6-16 06:41:02 PM
貓仔兔 發表於 2012-6-16 12:44 PM
真架?而家啲大人無血性過啲小朋友...點解可以見到佢地腳仔損日西都唔理呢?無人性!!! ...

要比錢就5e lu
小黑與我 2012-6-16 09:51:55 PM
all_loving_it 發表於 2012-6-16 01:58 PM
你最後有無買到套膠圍蘭

未呀~ 因為未搵到位擺,屋企太多嘢
FranRio 2012-6-19 11:08:54 AM
crazy.............. poor little rabbits...
Dylan 2012-6-19 12:28:57 PM
所以無經濟能力同自主權既小朋友,真係要有家人認同先好養小動物.萬一有乜意外,最終小動物只會成為犠牲品
小黑與我 2012-6-19 12:36:46 PM
Dylan 發表於 2012-6-19 12:28 PM
所以無經濟能力同自主權既小朋友,真係要有家人認同先好養小動物.萬一有乜意外,最終小動物只會成為犠牲品 ...

無錯, 我隻仔都係咁0既情況下被我接收左好彩佢嗰陣只係有d小病
Dylan 2012-6-19 02:23:26 PM
小黑與我 發表於 2012-6-19 12:36 PM
無錯, 我隻仔都係咁0既情況下被我接收左好彩佢嗰陣只係有d小病

唉!其實d家長好無想過,敢樣做,會令到自己同子女之間,形成難以修補既關係

快速發帖