最近何Hill便便又大又細
所以帶佢去見下dr ma 順便驗血

馬醫生話盲腸有氣...
所以要食infacol 化胃氣
為期一星期........... 之後覆診

一星期後...再覆診
好彩沒有貧血 只係肝指數高了少少, 所以要吃肝藥
*何hill與貓

好貴.......2次醫生已經二千蚊了!~

兩星期後再見

點解我地成日話兔兔睇醫生好貴呢...
何Hill已經算係健康(touch wood)
已經睇左咁多次醫生..夾夾埋埋我已經用左成萬蚊
所以愛兔 又或者準備養兔既你..... 真係好好準備兔兔醫療基金

*最近天氣真係好熱好熱
大家係為兔兔好真係要開冷氣
醫生費分分鐘貴過冷氣費

yingxbb 2012-6-10 11:24:42 AM
真係不容忽視~~!!
希望何Hill快d好返~~回覆舊貌~~!!!
hill媽都要加油!!~~
wesky 2012-6-10 12:07:24 PM
早日康復,腸胃成日都咁唔得架
all_loving_it 2012-6-10 07:46:14 PM
差5多啦, 都5算貴

最緊要兔兔無事

希望何HILL早日康復
貓仔兔 2012-6-11 12:35:52 AM 來自手機

好同意你嘅講法,要養兔,兔有唔舒服就要帶佢睇醫生...唔會咁做/無能力咁做嘅就唔好養好過,始終係一條生命黎呀!

何hill而家幾大呀?咁係咪肝指標回落就唔使食藥呢?馬醫生有無話點解個肝有事?希望何hill快啲好番啦!

佢同貓仔同一post好得意呀,而且佢好大膽呢!
momo豬 2012-6-11 09:32:45 AM
hill hill 乖乖食藥,上得網多對所有兔地都有感情
smallsuishan 2012-6-11 09:53:32 AM
多謝大家關心
何Hill進度良好~~ 何Hill今年4歲零四個月啦
兔兔年紀大 肝指數既機會就會提高
所以兔兔年紀開始大就要keep住身體檢查同埋好好留意佢既變化
Dylan 2012-6-11 12:17:03 PM

yes yes,睇醫生貴過冷氣費好多好多 ,冷氣己經係開24比阿b喇,冷氣真係唔好慳!兔爸好鐘意同阿b一齊涼冷氣,爽爽爽!
你睇醫生有discount 既!點先會有 discount 呢?!
何 hill 睇咗禁多次 e son ,陰公豬!hill 媽下次問下 Dr Ma 可以買 d 咩補品比何 hill 食?!
smallsuishan 2012-6-11 04:52:08 PM
哈~~ 電視框呢家野......可能我睇得多次卦
你都唔希望有啦~~haha

而家食緊肝藥應該ok的
有心
joycewongws 2012-6-12 12:24:10 AM
人要食咁多藥都驚, 何況兔免
希望 Hill 仔早日康復, 健健康康!
smallsuishan 2012-6-12 08:29:16 AM
其實咁多種藥, 得1隻何HILL係唔鍾意食
其他藥放係碟度佢會自己食晒..

同埋咁多藥食.. 應該係主人怕... 因為捉佢食藥完玩死

快速發帖