oxbow t草 品質

donaldkwok 發表於 2012-06-10 20:14|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
買左一大包返黎....入面有d黑黑地黃黃地....枯左咁...都唔知兔兔食唔食
wesky 2012-6-10 08:20:25 PM
乾草品質係好季節性
如果真係太差, 可以問下鋪頭可唔可以更換
all_loving_it 2012-6-10 08:30:56 PM
干草既質量好受佢地本身既天氣影響, 不過, 有較黃同枯草其實在所難免

我個人係將較黃同枯草挑左出黎, 一定5比兔兔食
happyyuki 2012-6-10 09:24:26 PM
係呀, 草草既品質真係好難預*
話算我兔兔轉MOMI 1ST CUT轉得幾好, 都食7成*
再買1ST CUT返黎, 嘩, D草又乾又黃又唔香....我自己見到都唔想食...
何妨識食既兔兔, 於是心軟買返包2nd cut返黎溝下,
點知2nd cut就變哂幻葉!! 好碎
真係唔知點掌握.......
wendy 2012-6-10 11:49:40 PM
我包都係咁,咁黑,我絕對唔會比佢食,每晚會用幾粒鐘揀番出嚟,因為兔仔試過食咗會肚痾!
moni 1st都差咗,不過就無話黑色。店員都話呢期2nd好差,睇怕各位小朋友又要忍耐下啦!
all_loving_it 2012-6-11 01:19:56 AM
wendy 發表於 2012-6-10 11:49 PM
我包都係咁,咁黑,我絕對唔會比佢食,每晚會用幾粒鐘揀番出嚟,因為兔仔試過食咗會肚痾!
moni 1st都差咗 ...

5好話係黑色, 深啡色既枯草

較黃既干草或者黃綠色上面有班點既牧草都係5好, 都5合適比兔兔食, 對佢地健康都5好

簡多d就會熟手d, 就會快少少

係我既業餘既娛樂

lovin_gloria 2012-6-11 10:22:25 AM
我o個包90oz都幾青綠~ 不過拎一jar出黎....好多既草粉飛晒出黎= =
hh0 2012-6-11 07:22:48 PM 來自手機
我無揀草,只係西左D草碎無咁大塵,唔會縱容佢地揀草食
threefour 2012-6-11 11:02:02 PM 來自手機
Haha....我都是懶mama....冇揀草lor!!我兩個小寶寶好嘴刁,會自行揀揀揀
all_loving_it 2012-6-13 06:19:51 PM
hh0 發表於 2012-6-11 07:22 PM
我無揀草,只係西左D草碎無咁大塵,唔會縱容佢地揀草食

你連枯草, 深咖啡同黑黑地既草都照比兔兔食?
hh0 2012-6-13 07:44:26 PM
all_loving_it 發表於 2012-6-13 06:19 PM
你連枯草, 深咖啡同黑黑地既草都照比兔兔食?

食開momi又唔覺得有黑黑地既,間中有時會有枯或偏黃,照俾又照食咪OK啦,如果唔中意兔兔自己揀唔食第2日清籠都掃走
donaldkwok 2012-6-13 10:10:45 PM
hh0 發表於 2012-6-13 07:44 PM
食開momi又唔覺得有黑黑地既,間中有時會有枯或偏黃,照俾又照食咪OK啦,如果唔中意兔兔自己揀唔食第2日 ...

咁佢會唔會食到肚屙???  我成大包都好差...  唔知仲比唔比佢食
hh0 2012-6-13 11:20:01 PM 來自手機
我兔兔正常,草質一年唔同季節係有差異的,唔會全年都食到靚草,5年來都係靚有靚食,差D都要食,如果擔心既可以揀走枯黃既,你會安心D。

快速發帖