點解好似呢度個個主人都有D好好相處既兔兔?

我果三隻仔打生打死 。。。一定唔可以一齊玩。。。已經由BB養到大 。。。係咪一定係仔同仔不能一齊相處???

佢地係唔岩到。。。大家都係籠裡面,有成個籠既空位,都可以打交(姐係撲打個籠)。。。。。。。。

一早絕晒育 。。。

BTW 。。。佢地雖然打交,,,但好可愛!!!

拖肥最愛人抱同摸 。。。僕晒係度好LUM咁 。。。但打交最狠。。。
烏冬鍾意撩人 。。。走過黎 。。。你烏低身佢又走左去 。。。小霸王,唔鍾意人攪作個籠,一有野食就撲過黎。。。最污糟係佢。。。。木糠周圍飛 。。。
古力。。最食得又最驚青,出親黎都玩HIDE AND SEEK咁 。。。唔鍾意人抱 。。。
Dylan 2012-6-13 10:31:54 PM
佢地相處咗幾耐!?
你可以係中立位,浴缸,比佢地一齊!
又可比分開兩腳,分別放2只兔兔係大脾上面,安撫下佢地既情緒,慢慢併合,如果佢地5抗拒,比佢地相處5分鐘。如是者,一個鐘後,再比佢地相處10分鐘。再過多1個鐘之後,再比佢地相處15分鐘。同1個方法重覆3個組合!
hh0 2012-6-14 12:42:35 PM 來自手機
絕左育唔等於可以和平相處,要重新bonding ,參考上面Dylan 既方法都可以,要有耐性同時間,但唔一定百分百夾到
yingxbb 2012-6-14 02:27:23 PM
冇辦法~我都試過有你呢個問題...
我都係有3隻兔兔...時間令佢地已經和好左...
我都曾經有作過最壞打算...1籠1兔...!
Dylan 2012-6-14 03:04:20 PM
古力係5係兔協既Goolick啊?! 1076
ccychoy 2012-6-14 05:54:17 PM
就算系籠與籠之間都會打.所以一定要另外再找野尼隔住
夾5到都無法
放出尼既時侯一定要看住5好比兔兔去挑釁另一隻兔兔
可以試下用手按實兔兔等兔兔頭望頭甘嗅下對方先.而且有主人壓住又5敢亂尼
Adriannelcy 2012-6-17 01:56:31 AM
你地既方法已經用過 。。。佢地 。。。係無時無刻都想撲打對方 。。。

相處左快兩年了 。。。。。。有一次唔小心我媽俾拖肥跳左落地同古力打交 。。。作地死抓死咬住對方 。。。我妹衝過去阻止 。。。結果我妹流晒血 。。。有幾個疤痕 。。。
Dylan 2012-6-18 01:32:43 PM
Adriannelcy 發表於 2012-6-17 01:56 AM
你地既方法已經用過 。。。佢地 。。。係無時無刻都想撲打對方 。。。

相處左快兩年了 。。。{:3_ ...
貓貓兔,天生異品,兇猛,脾四差!我家阿b都係貓貓兔,摸屁屁,佢食緊搞佢d野食,即咬!嗚嗚嗚 ......
比d心機,耐性,重複......重複n次

快速發帖