點好?
你今日見到mo仔左耳後面的根部冇晒毛
又見佢勁R
我就抱起佢幫佢r下[五係用指甲,用手指so下]
佢又勁乖咁比我r[平時一早跳走左
r果時又勁lam我[特別係冇毛果到
放反佢落地果時又自已中槍訓[[好耐冇見過.><
佢係五係有咩事...擔心ing
愛糖糖 2012-6-16 08:48:44 AM
超擔心
所有打算今日去大圍果間
果到點?
貴幾多?
all_loving_it 2012-6-16 09:06:24 AM
愛糖糖 發表於 2012-6-16 08:48 AM
超擔心
所有打算今日去大圍果間
果到點?

診金$290, 針藥同其它治療另計
愛糖糖 2012-6-16 09:07:52 AM
現在打去都得
非急診的話
all_loving_it 2012-6-16 09:07:54 AM
愛糖糖 發表於 2012-6-16 12:26 AM
碘酒可以係where買到?

藥房可以買到
愛糖糖 2012-6-16 09:09:12 AM
仲有
搵邊個Dr好
all_loving_it 2012-6-16 09:13:33 AM
愛糖糖 發表於 2012-6-16 12:00 AM
家人都不喜歡mo仔
所以都不會帶[[很多借口,又反工又就加班]]
五係五想同兔兔去睇

所以好老實講, 如果未成年或者未有經濟能力既朋友, 真係要考慮清楚同得到家人支持之下先好養寵物

大吉利是講句, 萬一一個真係好5好彩, 兔兔稍為大件事D, 睇醫生可能要用到一萬幾千, 家人5鐘意只兔兔, 仲會5會願意去比依筆醫藥費

到時, 最慘真係只兔兔
all_loving_it 2012-6-16 09:15:11 AM
愛糖糖 發表於 2012-6-16 12:24 AM
我才16
因為考試,家人五比我外出
已經想book考完試當天去

5好意思, 我其實想問, 你拎只兔兔返屋企之前有無同屋企人商量過?
愛糖糖 2012-6-16 09:18:09 AM

家人只當是陪我玩的玩具
考試果時
五係我發脾氣
佢地都五比我放啊仔出黎

我知道家人不太歡他
以我想對佢好D
錢果面我男友大力支援
只是我有心無力...
all_loving_it 2012-6-16 09:22:22 AM
Dylan 發表於 2012-6-15 09:46 PM
18 歲!?奌解呢?!

因為未夠18歲未到法定年齡, 所簽既文件都無法律效力

如果係做D有風險既治療, 要主人簽D同意書
all_loving_it 2012-6-16 09:23:25 AM
愛糖糖 發表於 2012-6-16 09:09 AM
仲有
搵邊個Dr好

我一直睇開DR. TIGER
愛糖糖 2012-6-16 09:24:51 AM
等佢開門我就打去book!
all_loving_it 2012-6-16 09:25:02 AM
愛糖糖 發表於 2012-6-16 09:07 AM
現在打去都得
非急診的話

你打左去先啦
貓仔兔 2012-6-16 12:37:44 PM 來自手機
愛糖糖 發表於 2012-6-16 09:18 AM
家人只當是陪我玩的玩具
考試果時
五係我發脾氣

咁你要好好安排一下以後兔兔嘅生活,因為你除左你男友,一啲backup都無,touchwood有咩事,男朋友幫唔到手,連帶mo仔睇獸醫嘅$都無....咁mo仔就更加可憐...暑假搵份part time啦,搵定一萬幾千俾mo仔做基金,對大家都好...

Mo仔真係好可憐,你亦好錫佢,時間好快過,你好快夠會夠秤,加油呀!有時啲大人真係連一個細路仔都不如...俾小朋友養動物,唔係教佢地有愛心...反而令小朋友睇到呢個世界嘅殘酷...樓主你加油!呢世好好善待mo仔呀!
睇完dr.update 下啦!^^
all_loving_it 2012-6-16 12:58:10 PM
愛糖糖 發表於 2012-6-16 09:24 AM
等佢開門我就打去book!

我知你而家係兩難既情況之下, 最5好受肯定係你自己

雖然醫療費暫時5無問題, 不過, 有時間你都來自己準備下MO仔基金, 以防不時之需, 因為有咩事上黎, 分分鐘起碼一萬幾千, 更可能5只

除左醫療費以外, 有樣重緊要既野, 你或者男友方面要搵定個夠18歲既人, 可以幫到你必要時陪你同兔兔睇醫生, 因為未夠18歲簽5到紙, 有好多野都會做5到, 依個係事實, 如果依個問題5解決, 有時真係有$都無用

我相信MO仔會明白你, 亦5會怪你

希望你兔兔早日好返啦

同佢睇完醫生上黎講講啦
愛糖糖 2012-6-16 01:38:59 PM
我暑假會去做part time 家早就比
但五知找不找到
加上我也想去兔協做義工
拎多D經驗

快速發帖