1P 幣

就係呢個
可以嗎?_?
貓仔兔 2012-6-18 10:24:26 PM 來自手機
不好...好易有腳瘡,用平底籠好啲!^^
piggey 2012-6-18 10:27:45 PM
唔該曬
卡卡KaKa`; 2012-6-18 11:13:01 PM
我買左.我用一塊厚墊墊住豬仔板,再用Carefresh!
不過最好吾好.因為豬仔板..
貓仔兔 2012-6-18 11:57:41 PM 來自手機
卡卡KaKa`; 發表於 2012-6-18 11:13 PM
我買左.我用一塊厚墊墊住豬仔板,再用Carefresh!
不過最好吾好.因為豬仔板..

界塊膠板放上去用得唔得呀?
貓仔兔 2012-6-19 12:00:53 AM 來自手機
piggey 發表於 2012-6-18 10:27 PM
唔該曬

平底籠其實最好都鋪毛巾/地氈/vedbed,仲要定時換保持清潔,另外買籠買大個啲,要預可以俾兔兔完全伸直個身同腳仔,如果屈住係好辛苦架!^^
卡卡KaKa`; 2012-6-19 12:13:59 AM
貓仔兔 發表於 2012-6-18 11:57 PM
界塊膠板放上去用得唔得呀?

OK AH!吾錯既方法!其他墊料好似平時咁放返.
貓仔兔 2012-6-19 12:46:40 AM 來自手機
卡卡KaKa`; 發表於 2012-6-19 12:13 AM
OK AH!吾錯既方法!其他墊料好似平時咁放返.

係呀,其實咁樣籠底可墊毛巾後放散熱板,冬天就可改用vedbed!
卡卡KaKa`; 2012-6-19 08:13:31 AM
貓仔兔 發表於 2012-6-19 12:46 AM
係呀,其實咁樣籠底可墊毛巾後放散熱板,冬天就可改用vedbed!

系..咁樣可以同平時用一樣咁..個下個櫃桶我就放冰種佢又吾洗有個盒阻住佢.個陣放冰種+盒系到.佢成日系上面去VV.
Da_25 2012-6-19 08:47:15 AM
其實拎走個底板係咪即係你地講既平底籠?
墊毛巾係人用果D普通毛巾呀?
毛巾上再放散熱板係咪PET SHOP果D冷版?
如果係呢, 我睇過要放2-4塊先夠鋪到個籠底
咁樣如果佢周圍VV會唔會兔兔自己吸返哂

哎呀~~唔好意思, 騎劫左你個POST
ccychoy 2012-6-19 09:31:45 AM
我都用過呢隻籠
大洗果時洗到我死...超麻煩
Dylan 2012-6-19 10:33:25 AM

用過類似既款,個鐵籠浸係底盆d尿漬上面,果條防噴尿腰帶,難柝又難組合,好麻煩
用咗三年之後,豬仔板企到阿b腳板仔有腳枕又甩毛,好心痛
買過個一個鐵綱架高係防噴尿底盆上面.
宜家鐵綱完全唔洗洗,掃走d毛毛就得,洗下底盆就可以.
貓仔兔 2012-6-19 11:19:19 AM 來自手機
Da_25 發表於 2012-6-19 08:47 AM
其實拎走個底板係咪即係你地講既平底籠?
墊毛巾係人用果D普通毛巾呀?
毛巾上再放散熱板係咪PET SHOP果D冷版 ...

唔係呀,平底籠係無抽屜,得個盆咁....
毛巾可以係人用黎沖涼,厚啲嗰隻,不過俾兔兔用前要搣下佢啲料易唔易甩毛,如果唔係兔兔咬會食左就大獲,另外有啲軟淋淋嘅地氈都得...
散熱板唔使鋪日西成個籠,只要鋪係佢瞓個位就得,其他地面有毛巾企,就唔會咁易有腳枕!^^
貓仔兔 2012-6-19 11:20:04 AM 來自手機
ccychoy 發表於 2012-6-19 09:31 AM
我都用過呢隻籠
大洗果時洗到我死...超麻煩

我都試過,簡直做完GYM咁...=="
Dylan 2012-6-19 03:22:29 PM
就算用平底籠,我都舖木砂+大片木槺比阿b墊腳,佢好多時企定定食食.依家冷氣開24,我會比軟綿綿既隧道佢,令腳仔c服d

快速發帖