我想問邊到有較便宜的兔兔BODY CHECK?

請各位指教!

我還想知兔兔要幾內body check 一次?
AliceWong 2012-6-22 12:12:22 AM
all_loving_it 發表於 2012-6-21 11:53 PM
你可以去7-11, KFC之類到做, 佢地都有請暑期工

呀媽唔鍾意!
貓仔兔 2012-6-22 12:26:53 AM 來自手機
AliceWong 發表於 2012-6-21 11:41 PM
好難搵暑期工!!
個個都唔請暑期工,只係請長工!
都要求9月要工作

當搵長工,做完個暑假辭左佢!好多住宅會所都請暑期工,你可以去試下!
all_loving_it 2012-6-22 12:41:58 AM
AliceWong 發表於 2012-6-21 11:32 PM
其實得佢自己一個!我想唔洗絕育

你只兔兔係女黎

就算得佢一只都要同佢做絕育

因為無絕育既兔女好易生CANCER

為兔兔既健康著相, 你都要同兔兔去絕育
小黑與我 2012-6-22 12:53:47 AM 來自手機
樓主讀緊中學? 暑假工無話好難搵嘅,
睇你搵咩類型啦,我讀書時年年都有做,
一個暑假都搵到一萬幾千架
如果兔兔無病無痛,係唔需要使好多錢嘅
不過有喺事上黎真係要有兩手準備!
你住喺邊區呢,我兩隻兔兔睇開dr hugh
佢診金係230, 我諗已經係最平架喇。。。
不如你努力搵份暑期工儲錢俾兔兔絕育啦!
smallsuishan 2012-6-22 08:36:12 AM
我想講$ 250 只係入場費..
touch wood 兔兔有蝨呢........買蝨藥呢?

仲有你要買定D後傭藥呢.........
個度都$300 走唔甩啦~~

你帶得兔兔回家就應該負起責任...
唔該你同屋企人傾下, 兔兔只有你一個, 佢有咩事你都幫唔到佢, 兔兔就好慘
AliceWong 2012-6-22 09:51:27 AM
貓仔兔 發表於 2012-6-22 12:26 AM
當搵長工,做完個暑假辭左佢!好多住宅會所都請暑期工,你可以去試下!

住宅?咩工來?
AliceWong 2012-6-22 09:53:42 AM
小黑與我 發表於 2012-6-22 12:53 AM
樓主讀緊中學? 暑假工無話好難搵嘅,
睇你搵咩類型啦,我讀書時年年都有做,
一個暑假都搵到一萬幾千架

我係今屆的DSE白老鼠!
我住係葵青區別!
好多工都唔請!份份都係要有經驗
AliceWong 2012-6-22 09:56:19 AM
smallsuishan 發表於 2012-6-22 08:36 AM
我想講$ 250 只係入場費..
touch wood 兔兔有蝨呢........買蝨藥呢?

如果兔兔真係有事!屋企人會幫手比錢!
但屋企得呀媽一個人支撐屋企,我唔多想問佢拿錢
小黑與我 2012-6-22 11:09:37 AM 來自手機
AliceWong 發表於 2012-6-22 09:53 AM
我住係葵青區別!
好多工都唔請!份份都係要有經驗 ...

Dse即係中六?
咁我睇嗰個醫生好遠喎對你黎講,
或者你搵個比較近架啦,二百幾蚊差唔多架喇,
唯有你自己呢排慳啲洗啦!
你有無啲同學有搵到工可以介紹埋你做呢
有啲公司暑假會大批咁請暑期工架
為左兔兔你要努力啲搵
如果你唔想加重家人的負擔,
一定要自己儲定一筆錢呀
小黑與我 2012-6-22 11:10:02 AM 來自手機
AliceWong 發表於 2012-6-22 09:51 AM
住宅?咩工來?

係咪club house嗰d
貓仔兔 2012-6-22 11:33:56 AM 來自手機
AliceWong 發表於 2012-6-22 09:53 AM
我住係葵青區別!
好多工都唔請!份份都係要有經驗 ...

夠18歲未?夠可以去馬會做customer service/接線生/待應,最起碼有3xx,無記錯最平係待應...一星期返兩日,一個月起碼都有2400,不過馬季8月會收檔,係就快喇...
貓仔兔 2012-6-22 11:34:49 AM 來自手機
小黑與我 發表於 2012-6-22 11:10 AM

Bingo,呢啲多數唔使經驗!!
all_loving_it 2012-6-22 12:04:12 PM
AliceWong 發表於 2012-6-22 09:56 AM
如果兔兔真係有事!屋企人會幫手比錢!
但屋企得呀媽一個人支撐屋企,我唔多想問佢拿錢 ...

依個問題其實你自己點安排啦!

另外, 你同兔兔BODY CHECK既時候要買埋草粉看門口, 因為兔兔1個5好彩5舒服既話, 佢好多時5肯食野, 你就要餵佢食草粉, 因為好多事5係約到即刻有醫生睇, 你一定要買黎看門口

反正你養兔兔一定有5少開銷, 好似同佢絕育, 由其係兔女為佢健康著相,  一定要絕育, 預備睇醫生既開支都5少得
AliceWong 2012-6-22 07:39:46 PM
貓仔兔 發表於 2012-6-22 11:33 AM
夠18歲未?夠可以去馬會做customer service/接線生/待應,最起碼有3xx,無記錯最平係待應...一星期返兩日, ...

差半年先夠
AliceWong 2012-6-22 07:43:10 PM
小黑與我 發表於 2012-6-22 11:10 AM

club house??可唔可以講得detail   D??
thank you

快速發帖