1P 幣
佢由我放佢出黎一陣間就屙左三種屎....好驚有咩問題
係青色則邊大粒果隻係濕D同軟D...
我之前包草好枯, 之後換左包同一牌子既新草比佢,
早幾日開頭成個波用哂新草, 之後發覺佢D屎細粒左,
就用返舊草比佢, 而家溝左少少新草比佢...
係咪同一牌子換草都要溝草???

仲有我而家放返佢入籠, 佢屙完最右手面果隻屎之後就屙返青色屎...
係咪因為佢仲未慣放佢出黎驚所以咁??
我岩岩比少左糧佢....睇下會唔會好D

佢都有KEEP住食草同飲水, 唉....
我比佢搞到我呢幾日四點幾五點就起身睇佢,
不過見佢精神食野我先訓到

望各位再次解答我...感激....
all_loving_it 2012-6-30 08:48:43 PM
兔兔既便便敢樣係有問題, 如果正常既話, 便便係干身, 有彈性, 無異味, 大細平均, 圓形

請問你所講之前包草好枯, 請問枯草你有無抽出黎?  定係照比兔兔食?

你有無睇個佢個籠或廁所入面既便便係點樣?

同一牌子溝草咩意思?

另依幾日你比過咩兔兔食?
Da_25 2012-6-30 09:44:04 PM
我有抽枯草出黎,但唔多唔少都有夾左少少,
而家佢便便又變返正常大粒,
我好似平時咁比T草佢,朝早一執A草,早晚各一匙糧,
溝草果度,係我買左包新既T草,但同一個牌子同一款既,
諗住之前果包多枯草,唔想佢食到,直情換果包新既比佢,
但唔知係咪咁樣換草都要新舊果包兩溝咁比佢食!?

all_loving_it 2012-6-30 10:00:30 PM
Da_25 發表於 2012-6-30 09:44 PM
我有抽枯草出黎,但唔多唔少都有夾左少少,
而家佢便便又變返正常大粒,
我好似平時咁比T草佢,朝早一執A草 ...

同一款同一個牌子無需溝埋黎餵

枯草一定要簡出黎, 5好比兔兔食, 對佢健康極度5好, 慢慢簡就一定可以簡清, 由其你只仲係幼兔, 就更要小心

敢你留意下佢點樣啦, 便便正5正常, 如果有問題或經常發現軟便就要搵醫生
Da_25 2012-6-30 10:12:16 PM
我會留意了@@但我發覺新果包草比較粗身D,都唔做溝吧??
唔該哂你!!
all_loving_it 2012-6-30 10:40:58 PM
Da_25 發表於 2012-6-30 10:12 PM
我會留意了@@但我發覺新果包草比較粗身D,都唔做溝吧??
唔該哂你!!

只要係同一個牌子同一種草都5洗溝, 因為草會受當地氣候同外在因素影響, 所以同一種草有時都會有粗幼同質量既分別, 5洗擔心

5好客氣, 如有有咩5清楚再問啦

快速發帖