今日小肥去沙灘
一打開張蓆  佢就老實不客氣第一個訓係度
吹下海風  吹吹下訓著左
訓完又起身行下
行多幾步就即刻坐番埋黎
再訓過!

有人好奇問我養左佢幾耐  佢會認得我地走番埋黎
當然囉  我家小肥係home-made既自家出品
唔好似為兔仔好蠢先得架
其實佢地又醒目又識歎 hehe
歎到佢我地執好哂野佢賴死係地下唔肯企番起身

483237_10151000427699293_1241881690_n.jpg 日理萬機難得出黎攤抖下

夏天去沙灘唔歎番罐啤酒點得?

帶佢出街好乖仔唔麻煩  冇周圍屙屎 (佢係屋企有呢舖癮)
但大概係忍唔住 又唔想整污漕個兔仔袋
佢選擇走出個袋係架車度小解
我仲要係佢腳仔踩落我條褲先發現

DomDomPig 2012-7-3 12:16:25 AM
好得意呀,你隻兔兔好乖呀
wesky 2012-7-3 12:36:45 AM
30幾度唔好帶兔出街啦, 中暑就大件事
atungpolly 2012-7-3 12:54:39 AM
又唔係帶佢行旺角
著定車開定冷氣接送佢大爺
沙灘樹蔭下吹海風超正
smallsuishan 2012-7-3 08:32:37 AM
呢D天氣相信冇兔友會帶兔兔出街
同埋沙係好熱.. 希望冇下次

著定車.. 咁兔兔都會落車都會熱

同埋你罐啤酒係做樣定係真係俾兔兔飲左呢...........
atungpolly 2012-7-3 08:46:33 AM
樹蔭下既沙係涼架= =
如果落左車要行好耐都唔會帶佢去
其實我擺張相出黎都驚真係有人問...
但你係咪真係天真無邪到覺得張相係佢飲緊啤酒?
smallsuishan 2012-7-3 11:55:25 AM
唔係天真無邪, 而係呢個世界咩人都有

咁你擺之前咪諗清楚囉!!
咁隻兔兔係你, 你自己認為ok咪ok
大家都係擔心隻兔兔先多口問一句
講完.. thats it!
wesky 2012-7-3 12:06:59 PM
有養兔嘅係學生或識嘅野唔多,唔排除有人會見樣學樣,或俾其它野兔仔飲
最好係相片註明,否則引起誤會係好正常/必定會發生
ccychoy 2012-7-3 06:48:06 PM
而且個沙灘甘多沙石
一陣5覺意吉親點算.兔兔5係好似貓狗甘手腳有保護
all_loving_it 2012-7-3 07:53:04 PM
atungpolly 發表於 2012-7-3 12:54 AM
又唔係帶佢行旺角
著定車開定冷氣接送佢大爺
沙灘樹蔭下吹海風超正 ...

沙灘日抖既時間真係幾熱, 就算你部車開定冷氣都好, 係沙灘到一樣好熱, 而且兔兔本身全身都係毛, 比我地感覺熱好多, 你不如試下著住件毛衣坐返係沙灘到睇下會5會好熱?

30幾度係沙灘到兔兔好易中暑
all_loving_it 2012-7-3 07:57:05 PM
atungpolly 發表於 2012-7-3 08:46 AM
樹蔭下既沙係涼架= =
如果落左車要行好耐都唔會帶佢去
其實我擺張相出黎都驚真係有人問...

依d同天真無邪無咩關係, 係依個世界咩人都有, 有人見到張相, 又5識養兔係點, 就真係以為兔兔可以飲啤酒既人大有人在

大家都只係出於對兔兔既關心所以多講, 而且沙灘地下有好多沙石, 有可能有玻璃碎都有機會, 真係5多合適兔兔去
愛糖糖 2012-7-8 11:49:35 AM
好可愛><
但都係等秋天先再帶佢出黎玩
mo仔:帶埋我去
hh0 2012-7-8 04:26:48 PM 來自手機
個人感受:烈日當空去沙灘游水曬太陽係好熱既,但坐係樹蔭下(唔係太陽傘)真的是涼風送爽,同一天空下但感覺截然不同。相信樓主亦不會置兔兔於暴曬環境下,樹蔭下清涼吹海風亦當很舒暢。

快速發帖