首先,呢六隻兔仔唔係我既。
係我幫人影完之後放上網待領。

而且,養過兔仔既人優先

因為佢地靜係食蔬菜,冇食乾草。
而且我見佢地個腳仔都好黃。

男仔:M1 M2 M3
女仔:F1 F2 F3

M2 M3 F2 F3 估計有3-4個月大。
M1 F1 估計有7-8個月大。

如有意,請inbox我。

IMG_1768.JPG IMG_1761.JPG IMG_1760.JPG IMG_1751.JPG IMG_1749.JPG IMG_1742.JPG IMG_1739.JPG IMG_1734.JPG IMG_1730.JPG IMG_1638.JPG IMG_1626.JPG IMG_1623.JPG

F3及M2已經有人領養左。

F2-hold(siut***)
M1-hold(9825****)
M3-hold(kyl**)
F1-hold(cher**
all_loving_it 2012-7-8 10:22:30 PM
如果無估錯, 依幾只兔兔應該係同一胎, 若係敢樣, 因為F1同M1已經有7-8個, 佢地已經有繁殖能力, 所以最好注意將佢地隔離, 5係既話一陣又有左就大件事

如果佢地係同一胎即係近親, 就要更加小心, 因為近親繁殖既兔兔, 會有基因錯亂問題, 將來生出黎既兔BB會有殘缺或身體機能會有問題

所以如果同時領養一男一女既朋友要注意
sweetieminnie 2012-7-8 11:34:28 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-8 10:22 PM
如果無估錯, 依幾只兔兔應該係同一胎, 若係敢樣, 因為F1同M1已經有7-8個, 佢地已經有繁殖能力, 所以最好注 ...

係呀,佢地係同一胎。
詳情inbox我。
Admin 2012-7-9 12:00:32 AM
http://petkd.net/adopt.php
可以加埋去領養系統
詳細內容可以直接 copy and paste 呢個post
syt174698 2012-7-9 12:02:01 AM
F3好似我果隻,依家係咪男女分開左,有無聯絡兔協,搵到人幫手嗎?
all_loving_it 2012-7-9 12:34:02 AM
sweetieminnie 發表於 2012-7-8 11:34 PM
係呀,佢地係同一胎。
詳情inbox我。

我只係路過多口留言, 我5係想領養

說真的, 如果我想再養多只兔兔我一定會要兔協比人遺棄既10歲家兔
all_loving_it 2012-7-9 12:44:09 AM
sweetieminnie 發表於 2012-7-8 11:34 PM
係呀,佢地係同一胎。
詳情inbox我。

樓主比人領養要小心, 而家有人一邊收兔, 一邊放兔BB, 依種人佢收兔應該係要黎繁殖

亦有無良人士, 將兔兔收返黎之後隔個多個星期後, 就會將領養返黎既兔兔連用品收$400-$500比人領養

而佢用品連兔兔既付費領養, 籠同用品都係大陸買返黎最平既, 全部合共大約百幾二百, 當中佢既收費就從中取利$200-$300, 而且佢5係1次半次以依種方式比人領養, 己經有好幾單, 所以我好懷疑佢係用依種方式去圖利
sweetieminnie 2012-7-9 12:48:38 AM
Admin 發表於 2012-7-9 12:00 AM
http://petkd.net/adopt.php
可以加埋去領養系統
詳細內容可以直接 copy and paste 呢個post ...

0K~ 唔該哂~
sweetieminnie 2012-7-9 12:49:17 AM
syt174698 發表於 2012-7-9 12:02 AM
F3好似我果隻,依家係咪男女分開左,有無聯絡兔協,搵到人幫手嗎?

我打左俾兔協~佢地話要排期~
sweetieminnie 2012-7-9 12:50:20 AM
syt174698 發表於 2012-7-9 12:02 AM

宜家分開左嫁喇 ! 我叫左個主人千其唔好放返埋一齊.
sweetieminnie 2012-7-9 12:53:19 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-9 12:44 AM
樓主比人領養要小心, 而家有人一邊收兔, 一邊放兔BB, 依種人佢收兔應該係要黎繁殖

亦有無良人士, 將兔兔 ...

唔係掛, 有冇咁賤阿...
呢D係生命~ 唔係幫人賺錢既工具囉!!

如果大家發現呢種人記得INBOX我!! 話我知叫咩名阿!!
all_loving_it 2012-7-9 01:01:07 AM
sweetieminnie 發表於 2012-7-9 12:53 AM

5只我發現, 某討論區都有人講過 :

http://www.uwants.com/viewthread ... &extra=page%3D5
all_loving_it 2012-7-9 01:02:39 AM
sweetieminnie 發表於 2012-7-9 12:53 AM

http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=14837243&extra=page%3D5

siutung 2012-7-9 08:32:45 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-9 01:02 AM

http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=14837243&extra=page%3D5

我見過係 香港寵物交易區 都有
貓仔兔 2012-7-9 12:44:12 PM
你小心D同佢地搵主人呀...有D人,根本對兔兔唔太好....有D可能係兔販...6隻兔兔都咁可愛都被遺棄真係可憐,辛苦晒你!

快速發帖