已經一段時間無上黎....
但上黎想更新返之前開過個topic係問阿仔既野
唔知有冇兔友記得呢?

睇左dr. gerry都一段時間
口服, 打針既藥物都用過, 但對阿仔無咩幫助
連dr. gerry都話佢o係香港睇過咁多兔都未見過咁樣
之後佢就睇書, 話阿仔可能有一隻叫做Shope Papilloma Virus既病
佢話要問下美國 d lab有冇得做呢種化驗先再覆我...
但dr. gerry有講過, 因為阿仔而家既範圍就未必可以做到

我問dr. gerry, 阿仔打乞痴同佢鼻上面o個d"癬"係咪都有關係
佢就答左我話係無關係喎...

本身阿仔眼仔一邊有分泌物, 而家兩邊都有, 加埋個鼻仔又生所謂既"癬"既範圍又大左(而家我都唔知o個d係咩黎, 所以先叫o個d做癬), 細細個已經要不停睇e生又唔知佢做咩會咁樣....

另一樣野想講既係...每一次去睇e生, 阿仔既體重都比之前一次輕, 可能係輕左0.02kg左右咁既重量, 但今次返去(比起上次睇e生係3 weeks之後既), 今次磅輕左0.1kg......真係好唔明, 佢食草比之前係多左....

唔知呢度既兔友你地既兔兔有無呢類既問題呢?
有冇兔友可以提供一d意見係關於皮膚病既兔仔要點樣做呢....又或者係關於免疫系統上有問題既兔仔點樣去護理呢?

始終覺得阿仔本身身體差.......所以想睇下點樣令到佢strong d....

lovin_gloria 2012-8-6 10:26:39 AM
各位, 我又黎update下阿仔既近況

阿仔睇左dr. ma 3次, dr. ma話佢係兔既梅毒, 係佢媽媽懷孕已經有之後傳左俾佢
然後而家要每個星期返去打支針, 本身佢鼻仔上面d一舊舊既野
3個星期後既今日, 佢o個d已經甩左一半以上, 真係好開心

眼仔分泌物個問題, dr. ma有同佢通淚管, 但基於問題存在左一段時間, 左眼到今日都係通唔到
dr. ma 遲下可能幫佢照個x ray睇下, 右眼就通左兩次~ 但佢既分泌物係已經少過之前了

好感恩, 希望阿仔快d康復~
貓仔兔 2012-8-6 10:36:41 AM 來自手機
lovin_gloria 發表於 2012-8-6 10:26 AM

阿仔睇左dr. ma 3次, dr. ma話佢係兔既梅毒, 係佢媽媽懷孕已經有之後傳左 ...

噢...原來兔地都有梅毒,真係估唔到呀!不過醫得好就唔使擔心喇!^^兔兔有你照顧帶佢睇獸醫,真係好!!!
maggiedaub 2012-8-6 11:40:57 PM
真係好喇, 最後 Dr Ma 幫兔兔搵出真正病因而對正下藥
希望兔兔快d好返呢.
請問你約 睇 Dr Ma 會唔會要預約好耐嗎?
lovin_gloria 2012-8-8 09:27:24 AM
maggiedaub 發表於 2012-8-6 11:40 PM
真係好喇, 最後 Dr Ma 幫兔兔搵出真正病因而對正下藥
希望兔兔快d好返呢.
請問你約 睇 Dr ...

通常我睇就約埋下次, 阿仔而家要每星期返去見dr ma一次
yinyin19940 2012-9-7 01:37:04 AM
你真係個好媽媽
阿仔實會好快靚返 到時要post相俾我地睇下佢個靚仔樣
WingBe 2012-9-7 01:14:17 PM
lovin_gloria 發表於 2012-8-6 10:26 AM

阿仔睇左dr. ma 3次, dr. ma話佢係兔既梅毒, 係佢媽媽懷孕已經有之後傳左 ...

dr ma真係好..

話甘快你兔兔病情就改善左

祝你兔兔早日康復..變返精靈兔

快速發帖