原文轉載自 : http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=15050854&extra=page%3D1&page=1

MK果間Q兔X賣假草

星期五夜晚唸住出MK買草比隻兔仔食,咁得番Q兔X未山門, 咁我就入去買啦, 入到去個SALES都唔係好好服務家啦, 咁我都算, 可能係我阻住人收工啦, 咁我隻兔就食開OXBOW既草, 咁佢話無啦, 咁我平時上網見APD既草好似都有唔錯既評價, 咁唸住試下買一包囉, 係咩包裝梗係未見過啦, 買左番屋企, 今日開包草來睇, 就發現個夾無日期, 都覺得奇怪, 又見佢包裝好簡陋, 跟住就上網查一查佢個包裝係咩樣, 點知原來係假草囉!!! 個SALES同我講呢隻係APD草來, 聽日就拎包草番去同佢退錢!! 以後都係去番I LOVE RABBIX 買草安心D

DomDomPig 2012-7-28 03:43:08 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-28 03:37 PM
5洗客氣

果樹草同燕麥草可以買OXBOW, OXBOW只有機牧草都係5錯既選擇

收到。唔該晒你呀,勁人!
wendy 2012-7-29 09:07:01 AM
DomDomPig 發表於 2012-7-28 02:03 PM
我同你一樣呀。
我隻卒卒係獅子兔+侏儒兔,19個月大,佢淨係食 Oxbow 既Timothy草和Oxbow既糧,夠唔夠營 ...

Hello, 卒卒你好呀!你點知你隻係獅子加侏儒o架?我係寵物店買佢時個店員話佢係獅子,不過我覺得佢係「混血兔」,至於混咩我就唔識睇,我估佢混o左家兔,但係家兔對耳仔會長d,所以我都估佢係混o左侏儒,大家都有d類似嘛!

我覺得宜家係香港可以買到o既草o既種類出得比較多o既,暫時只有OXBOW(Timothy, Orchard Grass, Oat Hay, Botanical Hay, Organic Meadow Hay, Alfalfa,以前仲有Brome Hay唔知點解無o左),就算APD都只有TIMOTHY(1st cut 同2nd cut),MOUNTAIN GRASS 同 ALFALFA 。

樓主(唔知點稱呼呢),你係邊度搵到小麥草o既資料o架,我上過小麥草d網頁,因為係比人食用,無講過呢d資料o架,真係又要唔該哂你呀!我以前種過兩次,每次都係剪十零條比仔仔當零食,唔怪得佢超超超鍾意食,當時我仲以係「鮮草」o既關係o忝!後尾我睇到有d資料話小麥草「有清腸胃同輕瀉作用,(人類)腸胃虛弱者不易多飲用......」就唔再比o勒!

快速發帖