Ho Hill 腸有氣.......

smallsuishan 發表於 2012-08-03 14:15|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印

1.8

晚上我們如常同Hill 仔玩..
Hill仔如常的曳 同 搞事

2.8

平日何Hill 早上六點一定會叫我地起身
今日... 訓到六點半竟然冇嘈
六點九 佢仲係度訓覺...
我就俾兩條菜佢食... 完全冇反應
心知不妙....... 之後俾草粉 糧 藥 全部佢鍾意食既野都冇反應
Hill仔個樣好累...周圍搵野「i」住黎訓...

今次真係大獲......

好彩攝到時間
1015 去到九龍動物醫院見馬醫生
今次........腸有氣
明明星期日先覆完診 已經好番晒........仲約左2個月後先再見
馬醫生建議 留院吊鹽水
我同Hill Ba就由十一點半陪Hill仔坐到晚上六點半

5.jpg 4.jpg 3.jpg

好彩... 吊完鹽水之後Hill仔已經即刻食草..好努力咁食左半個鐘
跟住就食下草.. 訓下....

期間馬醫生都有黎幫佢Check住個進度
最後六點半我地一家三口回家

番到屋企Hill仔仲係累....
半夜兩點 Hill仔就精靈番...
今朝仲見到好多便便 雖然仲好細粒
不過絕對係一個好開始

希望透過呢篇野提醒愛兔既你們
多留意自己小朋友既小動作... 記住佢地既生活習慣
因為兔兔忍痛力好痛, 佢地好少俾人知佢地病
當我地更了解自己小朋友平日既生常習慣,當佢有事既時候我地都可以好快發現

siutung 2012-8-3 04:04:17 PM
好彩 Ho hill 冇事
freeling820 2012-8-3 04:05:27 PM
hill仔冇事就好喇!!!
多謝分享
kwan104kwan 2012-8-3 05:34:05 PM
好彩你發現得早!

wyman 2012-8-3 06:42:56 PM
冇事就好
ccychoy 2012-8-3 07:10:38 PM
即日可以book到?
wesky 2012-8-3 07:36:04 PM
無事就太好
smallsuishan 2012-8-3 08:29:47 PM
而家都係觀察住
好彩到現時為止情況都好好

只係好彩..岩岩有位攝到....
不過馬醫生而家真係FULL得很=="
all_loving_it 2012-8-3 11:20:39 PM
希望何HILL早日康復,

相信有你同兔爸既關愛一定好快無事,

變返只活活潑潑, 朝朝都準時既報時兔

的確養任何小動物都要細心觀察佢地,

5係有咩事都察覺5到就慘啦
joycewongws 2012-8-4 01:15:09 AM
何Hill 真係嚇死 Hill媽/爸 囉!
希望你早日康復,日後健健康康!
DomDomPig 2012-8-4 01:22:12 AM
恭喜Hill仔冇事
請問乜野叫腸有氣?
maggiedaub 2012-8-4 11:17:22 PM
加油呀 Hill Hill.
我隻寶寶都 book 咗  Dr Ma 身體檢查, 佢最近食草一般................
希望佢好似 Hill Hill 咁叻啦.
wendy 2012-8-5 12:07:33 PM
好彩你夠細心同即時帶佢去睇醫生咋,希望佢健健康康!

Dr Ma真係好難book,我估係同近年又細心,又識睇、識醫兔兔o既獸醫越o黎越少有關
smallsuishan 2012-8-5 06:14:59 PM
多謝各位關心

今日何Hill已經覆左診
D氣已經散了
不過要KEEP住食藥食多2星期
2星期後再見

我個荷包真係重傷
貓仔兔 2012-8-6 10:38:33 AM 來自手機
何hill真係好可愛,要快啲好番呢!

快速發帖