兔兔越黎越大膽~!!
而且磨牙需要多左~!
成日咬牆咬椅~!!!
我原本想比個鞋盒佢玩下~
點知佢咬紙+吞紙!!!!!!!!!!!!!!!!
我想問我可吾可以比佢吞??
吞左有冇問題?? THANKS!~~

all_loving_it 2012-8-3 11:12:00 PM
絕對5可以

食紙係兔兔常見既行為, 所以需要小心注意將物件存放, 以防引起兔兔食紙

因為紙係兔兔無法消化既物質, 亦會留係消化系統之內, 會引起塞腸

日積月累, 情況輕微需要食藥打針, 嚴重需要做手術
kwan104kwan 2012-8-4 12:15:09 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-3 11:12 PM
絕對5可以

食紙係兔兔常見既行為, 所以需要小心注意將物件存放, 以防引起兔兔食紙

兔協話:兔兔可以食紙同木,所以建議,將廁紙筒俾佢地玩!?

all_loving_it 2012-8-4 12:30:48 AM
kwan104kwan 發表於 2012-8-4 12:15 AM
兔協話:兔兔可以食紙同木,所以建議,將廁紙筒俾佢地玩!?

下????

兔協邊個講?

兔兔食紙無問題?  5係呀?

如果只係食左少少5會有事,

但如果經常食少少, 日積月累係有問題,

絕對無可能係可以囉
DomDomPig 2012-8-4 12:40:44 AM
卒卒成日襯我睇雜誌就咬雜誌
我都唔明有乜好食?啤
all_loving_it 2012-8-4 12:47:56 AM
DomDomPig 發表於 2012-8-4 12:40 AM
卒卒成日襯我睇雜誌就咬雜誌
我都唔明有乜好食?啤

敢你要放好D啦

報紙既油墨含化學物質, 有毒性, 5好比佢食啦
DomDomPig 2012-8-4 12:56:50 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-4 12:47 AM
敢你要放好D啦

報紙既油墨含化學物質, 有毒性, 5好比佢食啦

我個籠放窗台嘛,坐梳化睇雜誌,卒卒就伸個頭黎咬。咁我緊係九秒九拎開啦。我都唔明有乜好咬,又唔香。卒卒真係無聊喇。
all_loving_it 2012-8-4 01:58:52 AM
DomDomPig 發表於 2012-8-4 12:56 AM
我個籠放窗台嘛,坐梳化睇雜誌,卒卒就伸個頭黎咬。咁我緊係九秒九拎開啦。我都唔明有乜好咬,又 ...

好多兔兔都鐘意咬紙架

真皮, QQ質感既膠都係好多兔兔們既喜好

想知我諗要去學動物傳心術或者搵有依方面認識既人同卒卒溝通下先知因咩解究睇中報紙
all_loving_it 2012-8-4 02:00:01 AM
DomDomPig 發表於 2012-8-4 12:56 AM
我個籠放窗台嘛,坐梳化睇雜誌,卒卒就伸個頭黎咬。咁我緊係九秒九拎開啦。我都唔明有乜好咬,又 ...

卒卒仲咩細細過學人鬼鬼鼠鼠咬報紙
DomDomPig 2012-8-4 09:19:35 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-4 02:00 AM
卒卒仲咩細細過學人鬼鬼鼠鼠咬報紙

我估佢八卦,想扯本雜誌入籠,睇下黃宗澤點解同胡杏兒分手囉 wakaka
kwan104kwan 2012-8-4 09:42:27 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-4 12:30 AM
下????

兔協邊個講?

我打電話去問下先,半年黎…差不多吃了一個廁紙筒!!!

wendy 2012-8-4 11:31:07 AM
DomDomPig 發表於 2012-8-4 09:19 AM
我估佢八卦,想扯本雜誌入籠,睇下黃宗澤點解同胡杏兒分手囉 wakaka
...

睇到火滾所以咬報紙?

我隻都鍾意咬紙,尿片又咬,乜都好奇咬一餐,所以要多d留意佢,一見佢咬就要拎開或者一早「走鬼」先。
joycewongws 2012-8-4 12:46:33 PM
湯丸仔好鍾意刨廁紙筒㗎!
all_loving_it 2012-8-4 08:36:56 PM
kwan104kwan 發表於 2012-8-4 09:42 AM
我打電話去問下先,半年黎…差不多吃了一個廁紙筒!!!

廁紙筒食多都5好, 廁紙筒本身5只得紙既成份, 佢本身紙筒上既黏合位係有膠水, 仲有紙上面既染色同化學處理, 依d全部都係化學物質, 係含化學毒素, 兔兔經常吸收, 對佢黎講百害而無一利, 亦因為要分解依d有害物質而增加肝腎負擔, 我5係嚇你, 真係5好

之前食左就算啦, 都無辦法, 真係5好再比佢食
all_loving_it 2012-8-4 08:37:52 PM
wendy 發表於 2012-8-4 11:31 AM
睇到火滾所以咬報紙?

我隻都鍾意咬紙,尿片又咬,乜都好奇咬一餐,所以要多d留意佢,一見佢咬就要拎 ...

佢想叫阿媽5好2睇落去

快速發帖