1P 幣
以前佢都剩係係個籠跑黎跑去撞黎撞去...
呢排,佢夜晚11點幾開始撞籠+爪個門到朝早8點幾先肯停..有時仲會好大力dom地..
初頭我以為佢提醒我要比野食..但係明明草,糧,水咩都齊哂..次所都幫佢清埋..
如果差吾多朝早仲嘈,我先會比多匙糧佢食,但過一陣又嘈過..
各位兔友可吾可以教下我點做?我吾想晚晚等天光..!!唔該><

wesky 2012-8-4 06:40:26 PM
你平日有幾多個鐘放佢出黎玩?
可以考慮買圍欄俾個範圍佢活動(籠再加圍圍)
雪比ma 2012-8-4 06:47:29 PM
大約一個鐘到,放假會成個晏就由佢係走廊跑
花芝媽 2012-8-4 06:53:33 PM

地方可以     就買個圍欄比佢晚上 同 你上班時間係入面玩...  
你諗下你自己成24小時都關係個細籠到   得幾小時出得黎玩 生活好枯燥的...

同埋兔仔每日最好有4小時活動時間  ~  
雪比ma 2012-8-4 07:00:36 PM
好啦><唔該哂你地... 我聽日就去買啦!!
all_loving_it 2012-8-5 07:23:55 AM
兔兔係夜晚活動多, 我相信兔兔係因為壓迫感太大, 長時間困係個籠入面好苦悶, 你比D玩具同加個圍欄增加佢可以活動既範圍, 兔兔每日最好起碼比4個鐘佢自由活動, 無論係對佢身心都有好處
all_loving_it 2012-8-5 07:24:41 AM
雪比ma 發表於 2012-8-4 06:47 PM
大約一個鐘到,放假會成個晏就由佢係走廊跑

一個鐘太少啦, 最起碼每日4個鐘先夠
雪比ma 2012-8-7 12:07:16 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-5 07:23 AM
兔兔係夜晚活動多, 我相信兔兔係因為壓迫感太大, 長時間困係個籠入面好苦悶, 你比D玩具同加個圍欄增加佢可 ...

兔玩具有邊d @@? 係咪狗仔個d玩具佢都玩得?
all_loving_it 2012-8-8 02:14:42 PM
雪比ma 發表於 2012-8-7 12:07 AM
兔玩具有邊d @@? 係咪狗仔個d玩具佢都玩得?

噢, 5好意思, 之前5記得覆你有咩兔兔arm玩既玩具, 其實都5少架

- 萍果木枝, 木制品 (5好比紅木, 如桃木, 李木的類, 因為對兔兔黎講并5安全, 含有毒性)
- 滾地龍 (類似隧道)
- 草墊
- 屋仔 (可以用厚紙板DIY)
- 貓抓板
- 劍麻, 絲瓜囊既制品
- 制品
- 草球
- 波波

反正比兔兔既玩具, 要搵天然而未加工為好, 如果有染色, 香味或者類似雜果棒蜜糖捧就5可以

而狗狗玩具要睇下係咩, 有5少比貓貓玩既玩具都可以比兔兔架
siutung 2012-8-8 07:14:54 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-8 02:14 PM
噢, 5好意思, 之前5記得覆你有咩兔兔arm玩既玩具, 其實都5少架

- 萍果木枝, 木制品 (5好比紅木, 如桃木, ...

絲瓜囊原色係點嫁 因為我見到有好多顏色
all_loving_it 2012-8-9 04:56:26 PM
siutung 發表於 2012-8-8 07:14 PM
絲瓜囊原色係點嫁 因為我見到有好多顏色

原色係白色
siutung 2012-8-9 04:57:38 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-9 04:56 PM
原色係白色

THX=]
wendy 2012-8-11 03:33:28 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-8 02:14 PM

- 萍果木枝, 木制品 (5好比紅木, 如桃木, ...

.......
- 貓抓板
- 劍麻, 絲瓜囊既制品
- 制品
.......

唔好意思,我想問下第7樣所指o既制品(即係「劍麻,絲瓜囊既制品」下一個),係咩制品呀?
貓抓板,係咪比貓貓磨爪用o個隻?兔兔識唔識玩?我驚佢鍾意用口多過用手

快速發帖