1P 幣
耐不耐就飲飲下水咬個水樽. 好似chok入去咁.
我check左樽無問題. 出水ok. 好正常.
why?
轉極飲水位都係咁.
大家有無試過.

all_loving_it 2012-8-6 03:06:59 AM
我有只兔兔都係敢

5關個水樽擺邊個位

有d比較心急既兔兔係會敢樣, 覺得個水樽出水慢, 飲得5夠快, 所以想咬甩個水樽咀位黎飲
貓仔兔 2012-8-6 10:31:32 AM 來自手機
兔地咬粒鐵珠,水會出多啲,所以心急兔會咁做...我隻兔兔都係咁架...^^
poorguy22 2012-8-8 01:11:49 AM
咬唔係問題. 不過好嘈. 夜晚...好似好急咁....
同埋水樽隔離就係草架. 我係外置草兜掛住響外邊放草落去果隻....
隔住個籠. 佢好麻煩. 揀晒d花食. 見到遠少少就係咁用手爪搞到好嘈. 之後食晒就死死地氣食返自己爪跌晒落籠果d草......有咩辦法可以改善下呢d情況....
wendy 2012-8-12 11:04:51 AM
poorguy22 發表於 2012-8-8 01:11 AM
咬唔係問題. 不過好嘈. 夜晚...好似好急咁....
同埋水樽隔離就係草架. 我係外置草兜掛住響外邊放草落去果隻 ...

我隻有時都會o架,咬住chok,我見到會幫佢配音:(chok, chok, chok!)  開門呀!放我出去呀~~~~~
有d靜音水樽,不過,有人話防漏無咁好!我淨係用過雙珠水樽,所以唔知靜音水樽效果如何。
食返跌落籠果d?你唔係無限量供應timothy咩?
你用外掛草兜?如果係,你試下唔好掛咁高,睇下會唔會好d!或者轉用盆載草比兔兔食。

快速發帖