今日我同媽咪去左兔協嘅義賣會 我見到有兩隻兔兔係7月31日去到兔協http://www.hkrabbit.org/?cat=4&rabbitID=5315&paged=3 有隻好可愛 隻眼仔好大好精靈  不過聽講好多人都想領養左佢 我希望佢有一個好嘅主人
siutung 2012-8-13 07:27:40 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-13 07:15 PM
好得意架, 又容易打理

其實兔兔都唔係難打理 只係要睇下個主人有冇心去打理佢
all_loving_it 2012-8-13 07:31:46 PM
yingxbb 發表於 2012-8-13 05:20 PM
其實我都有興趣養豬腳薑d bb~
感覺養1隻被遺棄既兔兔生落黎既bb..養大佢..意義仲大.... ...

兔協長年有好多上左年紀既棄兔無人領養, 如果領養佢地更有意義
all_loving_it 2012-8-13 07:38:54 PM
siutung 發表於 2012-8-13 07:27 PM
其實兔兔都唔係難打理 只係要睇下個主人有冇心去打理佢

敢當然係要睇主人有無心

因為侏儒兔係短毛, 佢地體型細, 飲水食野都比其它兔種少, 會少d尿尿便便

只係一個比較而已, 5係話其它種兔兔就難打理
siutung 2012-8-13 09:14:03 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-13 07:38 PM
敢當然係要睇主人有無心

因為侏儒兔係短毛, 佢地體型細, 飲水食野都比其它兔種少, 會少d尿尿便 ...

只係唔同方式去打理
all_loving_it 2012-8-14 10:15:32 PM
siutung 發表於 2012-8-13 09:14 PM
只係唔同方式去打理

豬腳薑d仔女好受歡迎, 好多人好鬼鐘意佢地, 連隔離屋有兩公婆同有個女人時不時黎探佢地
siutung 2012-8-14 10:18:43 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-14 10:15 PM
豬腳薑d仔女好受歡迎, 好多人好鬼鐘意佢地, 連隔離屋有兩公婆同有個女人時不時黎探佢地 ...

你諗住要邊兩隻??
all_loving_it 2012-8-14 10:38:35 PM
siutung 發表於 2012-8-14 10:18 PM
你諗住要邊兩隻??

未決定, 等佢地大定少少先, 做咩敢問?
siutung 2012-8-14 11:09:00 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-14 10:38 PM
未決定, 等佢地大定少少先, 做咩敢問?

冇牙 8卦下姓
all_loving_it 2012-8-14 11:30:21 PM
siutung 發表於 2012-8-14 11:09 PM
冇牙 8卦下姓

不過, 我會選擇邊兩只bb係同其它兔兔感情比較好

剩返3只如果大家條件差5多, 我就會按佢屋企養小動物數量會5會好多, 好多既話就未必可以專注同留意兔兔既需要, 養兔既經驗, 屋企兔兔有幾多, 如果本身有養兔兔, 亦會去衡量bb同佢既兔兔夾5夾, 可以分配幾多時間比兔兔........仲有其它
siutung 2012-8-15 12:07:22 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-14 11:30 PM
不過, 我會選擇邊兩只bb係同其它兔兔感情比較好

剩返3只如果大家條件差5多, 我就會按佢屋企養小動物數量 ...

夾唔夾都好重要

快速發帖