今日去完免協
回到家和mo仔玩
佢好似冇咩精神
比菜菜佢又五so
一摸佢個肚仔
有小小硬
但佢又食得草
又去到CC
有D擔心
all_loving_it 2012-8-12 09:25:12 PM
我記得之前都提過mo仔好似好攰敢, 而佢今日已經好似無咩精神, 無咩心機食菜, 如果佢敢樣你就要同佢建醫生, 因為兔兔好地地無事係5會突然敢樣
愛糖糖 2012-8-12 09:45:21 PM
我同佢按摩肚仔中 佢有keep住去cc
佢累和震我有去問x號兔 佢話係因為太熱加mo仔比較細粒所以呼吸會大力d
all_loving_it 2012-8-13 01:14:11 AM
愛糖糖 發表於 2012-8-12 09:45 PM
我同佢按摩肚仔中 佢有keep住去cc
佢累和震我有去問x號兔 佢話係因為太熱加mo仔比較細粒所以呼吸會大力d ...

寵物店既人5好聽呀, 佢地對兔兔認識好有限

簡單黎講 :
佢會話兔兔轉糧可以一次過轉
其實5可以敢做, 因為會影響兔兔既身體機能

兔兔肚瀉, 叫人買只止all水
其實所講既止all水根本無用, 因為佢既成份只係膳食千維, 而且只會令情況更嚴重

兔兔飲食下降, 無咩胃口有改變, 有可能係天熱, 但事實上好多時係身體有問題, 5一定係腸胃因素, 仲有好多好多, 佢地初期中期都會飲食同有cc, 會無咩精神, 但當再惡化落去, 先會5食野, 無便便, 到依過限階段, 就會好嚴重, 所以絕對5好掉以輕心

天氣熱5係依半個月先熱, 而且佢講既兔兔細粒會呼吸大力d, 5知佢有咩根據, 本人對依間鋪頭所為既兔兔常識, 非常懷疑

而且要知道, 就算係兔醫,有豐富既知識, 就算幾好醫術都無可能單憑你所講既野去論斷只係因為熱所以係敢, 所以, 希望你可以同兔兔睇醫生, 5通8號兔入面既人仲勁個兔醫, 可以隔空診斷
愛糖糖 2012-8-13 10:54:08 AM
兔兔細粒會呼吸大力d
依一點不單只係8號兔說的
我為前去找Dr admanda都講過(果個翻譯姐姐說

但都多謝你的關心
我11點後都去book
Dr  ma去check下
all_loving_it 2012-8-13 12:55:49 PM
愛糖糖 發表於 2012-8-13 10:54 AM
兔兔細粒會呼吸大力d
依一點不單只係8號兔說的
我為前去找Dr admanda都講過(果個翻譯姐姐說

兔兔體型大細同兔兔呼吸大5大力既問題, 其實我有問過Dr. Tiger, 佢既回覆不一定, 要因兔而異
愛糖糖 2012-8-13 01:18:15 PM
原來如此
貓仔兔 2012-8-13 04:34:06 PM 來自手機
其實兔兔係夜行動物,早上下午都要睡睡,你係咪趁暑假成日帶佢四周圍玩呢?如果係,兔兔真係會好攰同唔慣影響胃口...不過你又話兔兔會震,係咪牙仔有事磨牙呢?你都係帶佢睇下dr.好啲...
愛糖糖 2012-8-13 05:29:45 PM
我沒帶佢出街啊~~~((咁熱><
我都BOOK左Dr咖啦

快速發帖