寶寶吉王子生日快樂, 健康長壽!

Happy birthday to you!
Happy birthday to you you you!
Happy b-day to 16-month-old Lucky Luck!
Happy birthday to you, 大吉!

終於買到了一些新鮮的blackcurrants!
看來吉仔也都覺得那像芝麻的味道還不錯!

OUR SWEET HOME undefined

hamstertroy 2012-8-15 05:26:01 AM

獵吉城堡 Level Up

D.I.Y.小窩擴建工程完成, 王子吉很是喜歡!

MeatRelax 2012-8-17 09:00:44 AM
嘩你影D想好似係影樓影咁靚!真係可愛到爆呀!
J.Milner 2012-8-17 11:19:45 AM
點解影到佢d毛好似好油膩膩, 好雜亂無章咁既XD
係咪年紀漸大好似D阿叔咁不修邊幅咁, 哈哈
布智唔會幫佢修剪下?
hamstertroy 2012-8-18 06:33:54 AM
MeatRelax 發表於 2012-8-17 09:00 AM
嘩你影D想好似係影樓影咁靚!真係可愛到爆呀!

多謝讚賞啦!
hamstertroy 2012-8-18 06:37:03 AM
J.Milner 發表於 2012-8-17 11:19 AM
點解影到佢d毛好似好油膩膩, 好雜亂無章咁既XD
係咪年紀漸大好似D阿叔咁不修邊幅咁, 哈哈
布智唔會幫佢修剪 ...

一來影相角度有D關係
二來通常都係仔用口水整理完一番

唔會特別剪毛啦, 本身其實好乾爽
hamstertroy 2012-8-18 06:42:30 AM

Thunder Buddies

吉仔與媽媽永遠都是最親密的好伙伴.

是日推介: APD 南瓜麥餅餅

吉: 媽, 我想要孵蛋蛋孵個小吉寶寶!

媽: 謝謝大王賞賜!

J.Milner 2012-8-20 02:39:47 PM
最後個一張...養左一年多都仲咬人
大吉都係養唔熟!!
Admin 2012-8-20 03:56:05 PM
好可愛,多謝分享!
hamstertroy 2012-8-21 06:43:50 AM
J.Milner 發表於 2012-8-20 02:39 PM
最後個一張...養左一年多都仲咬人
大吉都係養唔熟!!

唔好咁講...

大吉其實好親媽咪, 好信任媽咪架!
基本上扭抱都只係會揀媽咪.

個次真係我自己唔小心嚇親仔仔,
剎那間仔仔冇為意媽咪就咬左咬,
感覺佢頓時都一臉無奈, 超可愛的!

人有情緒, 動物有情緒.
可以拍到這神聖時刻我好開心!
J.Milner 2012-8-21 04:24:24 PM
hamstertroy 發表於 2012-8-21 06:43 AM
唔好咁講...

大吉其實好親媽咪, 好信任媽咪架!

不過你講得岩, 佢地做左d可惡既行為都好
只要睇番佢地個可愛滑稽得意樣
真係令人哭笑不得, 怒氣全消

不過話時話佢地喜怒哀槳都係差不多樣
有時都幾難知, 唯有睇d行為表現~~~
hamstertroy 2012-8-25 06:15:31 AM

口水香香的口水吉

白羊吉17個月大生日快樂, 健康長壽!
這幾天Designer吉又轉尿尿地點了
每天新鮮製造的愛心廁所重回水碗的懷抱
然後D.I.Y.小窩1號再來好奇寶寶甜睡房

話說肌肉男大隻吉是真的很叻仔!
通常尿尿完之後都會順便去喝個水水
補充足夠的水分 (每天大約6ml)

醫生都說鼠寶跟我們一樣多喝水有益
別以為來自乾旱地方的動物
就不用怎麼的補充水分
這只是代表他們對乾旱的容忍度高一點

另外蔬果也都是很好的補充
腸胃好的鼠寶並不會因所謂水分多
而輕易的觸發到肚瀉
當然比例上要循序漸進
好讓腸胃慢慢的適應, 不要突然太刺激

王子吉福財就腸胃好又超級的貪吃
即使是水分多的西瓜也okay!

J.Milner 2012-8-28 10:55:57 PM
其實我認真一點看清楚
發覺大吉既身形好似縮細左少許
係大吉都開始踏入更年 定只係角度問題呢
hamstertroy 2012-8-30 04:10:25 AM
J.Milner 發表於 2012-8-28 10:55 PM
其實我認真一點看清楚
發覺大吉既身形好似縮細左少許
係大吉都開始踏入更年 定只係角度問題呢 ...

大吉仔仔重量還是維持著 13Xg 差不多啦!

快速發帖