水樽問題

HSY 發表於 2012-08-16 18:35|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
大家好,我有個問題想大家。
因為之前的水樽係走珠既,
發覺漏水都幾嚴重,所以買左推珠既水樽(唔太知叫咩名)。
但問題黎啦,佢唔識飲
請問點樣教佢地飲呢一隻水樽﹖

花芝媽 2012-8-16 06:49:37 PM
咩叫走珠  0口0 ....
HSY 2012-8-16 06:57:32 PM

-___-||| SOR  其實我都唔係太知D水樽點叫法

普通街見到個D  圓珠既

但我新買返黎既係oval

佢地唔識頂佢 =.=咬咀丫 咬個固定水樽既膠....ORZ
花芝媽 2012-8-16 09:55:39 PM
咁之前個個用咩方法飲既?

如果佢肯咬個咀  佢會慢慢發現有水出..  兔兔都唔係咁蠢既..  
但有D兔厭出水慢 會發皮4狂咬個樽咀
我之前用細樽咀  我隻芝麻會狂咬   之後換左個狗仔水樽佢會乖乖地咁飲水1
all_loving_it 2012-8-16 11:30:14 PM
HSY 發表於 2012-8-16 06:57 PM
-___-||| SOR  其實我都唔係太知D水樽點叫法

普通街見到個D  圓珠既

你而家新買既水樽佢出水位設計有別其它一般市面既水樽, 你嘗試下見佢想飲水既時候, 你就用手指去頂粒珠等佢有水出黎, 做多幾次兔兔可能會學識

佢咬膠5會有水出到
all_loving_it 2012-8-16 11:32:09 PM
正常5會只只走珠出水都漏水,  你用過邊只?

你兔兔本身飲水時候個咀仔同出水位無完全貼合, 所以一到飲一到漏定點?
HSY 2012-8-17 04:29:25 PM
花芝媽 發表於 2012-8-16 09:55 PM
咁之前個個用咩方法飲既?

如果佢肯咬個咀  佢會慢慢發現有水出..  兔兔都唔係咁蠢既..  

佢地用LUM去飲水
新水樽咬左幾次之後冇水出  
聞完之後試都唔試就走左去  寧願罷飲ORZ
HSY 2012-8-17 04:33:44 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-16 11:30 PM
你而家新買既水樽佢出水位設計有別其它一般市面既水樽, 你嘗試下見佢想飲水既時候, 你就用手指去頂粒珠等 ...

我就係咁教佢
佢有試既 試在幾次之後 佢覺得都係好似飲唔到水
之後我禁個時 出左D水 佢直接LUM個D =.="""
唔知佢以為我禁先出水定點,,,,
或者新個隻比之前個水樹要較用頂
HSY 2012-8-17 04:38:57 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-16 11:32 PM
正常5會只只走珠出水都漏水,  你用過邊只?

你兔兔本身飲水時候個咀仔同出水位無完全貼合, 所以一到飲一到 ...

我用LIXIT~
有時開冷氣 一凍一熱收縮就漏D
你講佢飲水時-.-我記得平時見佢飲完水個咀仔都濕晒
佢應該冇完全貼合

快速發帖