1P 幣
大家好呀^^我琴日係旺角買左隻免免呀
番到屋企一日都唔係幾肯食野係今日岩岩塞俾佢D肯咬幾啖-__-
我琴日問左職員佢地話有二個月大到!我驚佢未斷奶呀點算鴉
jamiemingming 2012-8-25 03:33:10 PM
plzplzplzplz
ccychoy 2012-8-25 03:35:21 PM

新買既兔兔應該要帶去body check,又期系mk果d
唔係幾肯食野可能末慣.有無便便?
救個安心加上而加5食野就去一去check
我家仔仔下星期3都去body check
jamiemingming 2012-8-25 03:46:04 PM
thankyou!!
其實我都唔知佢有冇便便架......因為另外同隻貓貓兔一齊養...都唔知便便係邊個既
ccychoy 2012-8-25 03:59:49 PM
一齊買?

siutung 2012-8-25 04:07:38 PM
其實最好就分開養
因為兩隻兔兔一起會分唔到d便便係邊隻
jamiemingming 2012-8-25 04:09:56 PM
係呀!同一日買架
佢成日都咬我呀衰仔
siutung 2012-8-25 04:10:28 PM
同埋一定要去body check
如果一隻健康一隻唔健康
好容易兩隻都有事
jamiemingming 2012-8-25 04:17:53 PM
咁咬我即係唔鍾意我?
sharonlai 2012-8-25 06:14:06 PM
jamiemingming 發表於 2012-8-25 04:17 PM
咁咬我即係唔鍾意我?

佢岩岩黎到, 你比佢地慢慢適應, 唔好搞佢地喇...
佢宜家同你唔熟, 對你有介心好正常
花芝媽 2012-8-25 08:03:28 PM
新黎有介心係一定...    比你無啦啦有個男人入左屋  你會唔驚咁比佢摸你嗎

最好盡快睇左醫生先..    1隻健康或1隻唔健康會傳染到2隻都係  

養2隻 你要有心理準備 2隻大個會夾唔到     同埋佢地1男1女未絕肯要分開      

E加太細個唔一定睇到男定女       獸醫都唔一定十分確定嫁...       何況店員呢
DomDomPig 2012-8-26 12:11:20 AM
聽日買多個籠分開養啦
Book 定醫生同佢 body check
上黎睇多d 兔友分享下d 心得,會學到好多野架
DomDomPig 2012-8-26 12:15:33 AM
花芝媽 發表於 2012-8-25 08:03 PM
新黎有介心係一定...    比你無啦啦有個男人入左屋  你會唔驚咁比佢摸你嗎

最好盡快睇左醫生先. ...

冇錯冇錯,我買卒卒時店員話佢係仔,果時卒卒兩個月大,醫生都話佢係仔。到卒卒六個月大去做絕育手術時,先知佢係女。哈哈,我仔女都錫。但你兩隻一齊養又未知性別既話就危險左小小啦。建議分開籠啦
all_loving_it 2012-8-26 01:05:53 AM
DomDomPig 發表於 2012-8-26 12:15 AM
冇錯冇錯,我買卒卒時店員話佢係仔,果時卒卒兩個月大,醫生都話佢係仔。到卒卒六個月大去做絕育手術時, ...

下!  你睇邊個醫生?  

連係仔定女都可以攪錯
all_loving_it 2012-8-26 01:23:02 AM
jamiemingming 發表於 2012-8-25 04:17 PM
咁咬我即係唔鍾意我?

兔兔咬你, 吾等於佢吾鐘意你, 要兔兔無端端吾鐘意一個人係無咩可能

兔兔有好多吾同既性格, 有部份兔兔因為防衛心強同比較敏感, 有部份因為經歷,所以去到新環境, 會有抓人, 咬人依類舉動, 佢地敢做并吾係想去傷害同攻擊你 , 只係佢想保護自己所做出既行為

其實等你慢慢同佢相處一段時間, 佢對你有信心, 會有信任既時候就會好好多架啦

佢咬你都吾洗太擔心, 咬咬下就慣啦, 總有吾再咬你既一日

你依幾日無咩事吾好攪佢, 等佢熟習下就會好好多

快速發帖