1P 幣
今日出完街番到屋企第一件事就係睇下阿b 點知比我發現左d橙橙地紅紅地嘅野一開始我以為係甘荀 點知我抱佢個陣見到佢隻手仔有血 但係已經止左血 之後我幫佢清潔下隻手仔 發現佢隻手指甲冇一半 但係我幫佢清潔完之後又冇咩野 阿b重周圍走 咁係唔係已經冇事??
DomDomPig 2012-8-26 03:23:51 AM
我同你一樣,卒卒前幾日斷甲,d血有廿幾滴濺左去牆、籠、草兜,心痛死我呀
卒卒又冇乜異樣,自己lam返個傷口止血。
其實我起斷甲前兩日已經幫佢剪左甲架啦,但係可能佢跳上跳落撞親啦。唉,一定好痛啦

all_loving_it 2012-8-26 04:25:55 AM
阿B係反甲

兔兔好鐘意爬野, 我懷疑阿B斷甲係因為佢抓個籠底, 你個籠有隔網, 好可能係佢玩既時候係比隔網既空隙整到斷甲

你可以用生理鹽水清潔, 依兩日留意下佢整親位置有無紅腫之類, 如果無既, 就應該吾洗擔心
siutung 2012-8-26 11:04:56 AM
DomDomPig 發表於 2012-8-26 03:23 AM
我同你一樣,卒卒前幾日斷甲,d血有廿幾滴濺左去牆、籠、草兜,心痛死我呀
卒卒又冇乜異樣,自己l ...

一見到咁樣 我都唔知點好 我琴晚陪佢傾計 睇住佢走黎走去 又跳黎跳去我先放心
siutung 2012-8-26 11:13:57 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-26 04:25 AM
阿B係反甲

兔兔好鐘意爬野, 我懷疑阿B斷甲係因為佢抓個籠底, 你個籠有隔網, 好可能係佢玩既時候係比隔網既 ...

好彩我琴日買左兩張竹墊比佢 我都知有隔網好容易整到 所以我都有諗到點好 所以我買左比阿B 而家個籠又涼又唔怕會生腳瘡 阿B隻手已經冇腫 琴晚有 見到都心痛 見到佢冇腫我都安心左
愛糖糖 2012-8-26 08:47:34 PM
呀b
快D好反
mo仔會擔心的
siutung 2012-8-26 09:30:21 PM
愛糖糖 發表於 2012-8-26 08:47 PM
呀b
快D好反
mo仔會擔心的

阿B冇事LA 冇紅冇腫不過佢重覺得痛

快速發帖