我地屋企本身已有3隻仔仔,都係大約兩個月大既時候買返黎既。全部是仔仔,已絕育。到而家已經兩歲多了,幸好都健健康康,病過都醫番好,雖然唔可以一齊出黎玩,但輪流出黎跑來跑去都真係可愛到爆!
今日媽媽係去開既鋪頭度(專賣兔兔既寵物用品店),老細問我媽要唔要收養一隻俾人放係佢門口既兔女。兔女女冇絕育,毛又污糟,又偏瘦。我地商量之後就決定領養佢,星期六就會去驗血,檢查加絕育。

兔兔係無罪的,希望人人養之前都會諗清楚可唔可以照顧終老,病左都不離不棄!

左上:拖肥(仔)
右上:烏冬(仔)
左下:古力(仔)
右下:喳咋(女)

家有四兔

syt174698 2012-8-30 11:58:52 PM
兔兔遇到你就好,唔駛做流浪兔,你係邊度收養佢,間舖頭點解唔要??
Adriannelcy 2012-8-31 01:02:21 AM
syt174698 發表於 2012-8-30 11:58 PM
兔兔遇到你就好,唔駛做流浪兔,你係邊度收養佢,間舖頭點解唔要??

唔係鋪頭唔要 。。係D人趁鋪頭未開門就放係度遺棄佢 。。

好彩放係鋪頭 。。如果放生死硬 。。
wesky 2012-8-31 07:47:49 AM
遇到你真好
yingxbb 2012-8-31 10:11:12 AM
兔兔跟住你~1定會幸福快樂~~
咁佢而家會唔會好驚人??
DomDomPig 2012-8-31 01:01:13 PM
兔兔遇到你真係好
果D遺棄動物既主人..........不知所謂!!!
尤尤 2012-8-31 01:31:02 PM
好有心呀,我家2隻兔兔都係我領養的
hh0 2012-8-31 02:35:35 PM 來自手機
我最近又係領養左隻2歲既仔仔,依個星期肥返少少,聽日去檢查同絕育。同你一樣!
yancyan520 2012-8-31 04:48:45 PM
好人有好報,兔兔一定可以健康成長!
warm_warm 2012-8-31 10:30:51 PM
加油!!!! 祝福兔兔以後生活健康快樂!!!
愛糖糖 2012-8-31 11:44:04 PM
好彩有你炸
如果五係果D兔兔就五會有依D咁美好的生活
beebeerabbit 2012-9-1 12:44:31 AM
你好好人~ 加油呀!
WingBe 2012-9-1 01:59:56 AM
5要兔果個勁衰囉

好彩隻兔遇到你

之後過住幸福快樂既生活
kwan104kwan 2012-9-1 08:59:22 PM
能夠遇到你…她真幸福!
freeling820 2012-9-1 09:20:14 PM
我相信兔兔得你悉心照顧
一定會好幸福快樂

快速發帖