前兩日去bf屋企想幫兔剪指甲 見到隻兔仔下面 粒蛋蛋變成幅相咁 兩邊蛋蛋都係有一半變黑左  同埋變到好瘦 請問有冇人知咩問題  
bf唔同佢去睇醫生 ........唉 --

syt174698 2012-9-2 01:04:41 AM
呢隻兔兔做左絕育未呀??咁似做完既傷口咁既,最好帶佢睇醫生,求個安心
nixie 2012-9-2 01:07:04 AM
syt174698 發表於 2012-9-2 01:04 AM
呢隻兔兔做左絕育未呀??咁似做完既傷口咁既,最好帶佢睇醫生,求個安心

未做絕育

呢隻兔係bf既 佢唔拎去睇 唉
syt174698 2012-9-2 01:10:43 AM
你勸下你BF帶兔兔睇醫生, 或者你帶去睇,你都唔想兔兔有事,未做絕育,好大機會引發癌症呀.
WingBe 2012-9-2 01:22:00 AM
雄兔都要絕育ga...

我搵5返段野畀你睇..

印象中系佢拖隻粒蛋蛋行...久而久之會整損...變腫脹

佢受傷就會無胃口食野..你知啦,,,兔仔5肯食野好大獲咖嘛...
DomDomPig 2012-9-2 01:26:53 AM
唔係呀化?兔兔有事要睇醫生啊 點可以唔理佢呢?
如果你都錫兔兔既話,唔該你帶佢睇醫生啦
ccychoy 2012-9-2 11:32:50 AM
暴龍媽,你bf 5帶既就你帶佢睇醫生
5可以唔理佢當無事發生甘由兔兔受苦
warm_warm 2012-9-2 01:40:11 PM
係呀,你自己拿拿林帶兔兔睇醫生啦,要快呀!!!快d去預約啦!!!
all_loving_it 2012-9-2 07:26:50 PM
按你張相睇黎, 係有問題, 亦可能係下面所講既原因 :
1. 睪丸腫瘤所引起病變
2. 兔兔發情既時既旦旦因磨擦而受傷, 傷口惡化既情況
3. 睪丸發炎, 腫脹活動時整傷

兔兔天生忍耐力好強, 佢地好忍得痛, 除左消化系統問題之外, 身體其它問題佢地最初吾會吾食野同胃口下降, 體重減輕, 當佢地明顯出現食欲下降, 體重減輕其實病情已經有一定嚴重

樓主BF當初點解會去養兔兔我吾知道, 而家因為咩原因有事都吾同佢去睇醫生, 我亦吾明白, 但依一刻已經吾重要, 亦吾係重點, 最重要係樓主你BF吾同兔兔去睇, 你可以做既最起碼你帶兔兔去睇醫生

其實你都知道問題既嚴重性, 所以你吾好再等, 再問, 因為敢樣系根本幫吾到兔兔, 亦於事無補, 時間越耐只會令佢更加辛苦, 希望樓主可以把握時間同機會去治療兔兔, 吾好將來先黎後悔
nixie 2012-9-2 09:36:51 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 07:26 PM
按你張相睇黎, 係有問題, 亦可能係下面所講既原因 :
1. 睪丸腫瘤所引起病變
2. 兔兔發情既時既旦旦因磨擦而 ...

我唔係唔想同佢去睇啊  我岩岩先第1個月番工  自己隻兔不嬲媽咪負責開  要等到7號先有錢同佢去睇  希望唔好有事   BF又唔肯去
all_loving_it 2012-9-2 09:57:59 PM
nixie 發表於 2012-9-2 09:36 PM
我唔係唔想同佢去睇啊  我岩岩先第1個月番工  自己隻兔不嬲媽咪負責開  要等到7號先有錢同佢去睇  希望唔 ...

樓主我吾系話你吾想同兔兔去睇, 我個人講野好直接, 但都只系想兔兔好, 希望你吾好介意

你問下屋企人可吾可以借住比你先?

而家兔兔已經無胃口瘦左好多, 佢又吾舒服, 好需要足夠既體力, 你未睇到醫生之前餵住草粉比佢先啦

吾系一樣未攪掂又有腸胃問題就慘啦

你BF我真系吾知講咩好, 只有兩個字"無語"
all_loving_it 2012-9-2 10:02:44 PM
nixie 發表於 2012-9-2 09:36 PM
我唔係唔想同佢去睇啊  我岩岩先第1個月番工  自己隻兔不嬲媽咪負責開  要等到7號先有錢同佢去睇  希望唔 ...

另外我想問兔兔旦旦系咪有傷口之類?
nixie 2012-9-3 01:09:22 AM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 10:02 PM
另外我想問兔兔旦旦系咪有傷口之類?

冇啊,,,,佢得6個月大咋><
nixie 2012-9-3 06:54:27 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 09:57 PM
樓主我吾系話你吾想同兔兔去睇, 我個人講野好直接, 但都只系想兔兔好, 希望你吾好介意

你問下屋企人可吾 ...

佢無無胃口啊 仲係咁食/_\
屋企人話唔得t_t
nixie 2012-9-3 06:54:27 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 09:57 PM

你問下屋企人可吾 ...

佢無無胃口啊 仲係咁食/_\
屋企人話唔得t_t

快速發帖