1P 幣
我每晚都會放兩隻兔仔出黎自由活動!! 但次次都會搞到個地下好多屎屎尿尿,我想問你地的兔兔情況都係咁的嗎? 有咩方法可以改善?
siutung 2012-9-14 12:43:58 PM
我個隻會周圍cc 我會放尿片係出面
DomDomPig 2012-9-14 12:53:43 PM
你既兔兔幾大?
我隻卒卒歲半啦, 我都會放卒卒出黎玩, 玩玩下佢自己會返入籠個廁所屎屎尿尿。
小黑與我 2012-9-14 12:54:10 PM
我兩隻兔兔識去廁所尿尿, 所以放佢地出黎玩時會擺個廁所出黎
佢地會排隊輪流去
cc 就一時時啦, 間中都識喺廁所去架,
我都唔係太介意佢地喺地下屙既, 雖然我經常會踩c
小黑與我 2012-9-14 12:55:35 PM
之前我阿女喺個籠度識去廁所尿尿, 但出到黎就唔識
我就會每逄見佢豎起條尿就推佢上廁所,
過左幾日佢就識自己上去屙喇!!
DomDomPig 2012-9-14 12:57:02 PM
哦, 我記起啦, 你既兔兔係兩兄妹, 得兩個月大
可能佢地仲細呀, 慢慢教, 兔兔都鐘意乾淨架嘛, 好快識去廁所痾豬豬架啦
beebeerabbit 2012-9-14 04:00:53 PM
一開始養果時,佢地係寵入面周圍痾,經過兩星期既努力,而家既屎尿一半係廁所,一半就係寵底
但有得出黎玩果陣,就成地都係屎尿。。。可能佢地仲細瓜!希望快的學識喇!
WendyChow 2012-9-15 11:56:48 AM
妹妹初初的時候都系會周圍痾。。。。。有幾次仲痾左系我身上。。。。
旦耐左之後。。。佢會自己走返入籠痾。。。。
慢慢黎。。。我冇教佢。。。可能佢知道有得出黎玩就吾亂甘痾喇!!
beebeerabbit 2012-9-15 04:37:09 PM
WendyChow 發表於 2012-9-15 11:56 AM
妹妹初初的時候都系會周圍痾。。。。。有幾次仲痾左系我身上。。。。
旦耐左之後。。。佢會自己走 ...

痌係你身上咁西利~~ 我的兔兔唔會主動走埋黎嫁
奈奈仔 2012-9-21 02:49:53 PM
會啊,放佢出黎,會周圍dee dee
未教識佢去廁所
Suzanne 2012-9-21 03:25:09 PM
我隻兔仔成日以為廁所係佢張床,幾乎不在廁所尿尿同屎屎,他的廁所是用來瞓的……所幸佢從不在籠外痾
beebeerabbit 2012-9-22 12:16:13 AM
Suzanne 發表於 2012-9-21 03:25 PM
我隻兔仔成日以為廁所係佢張床,幾乎不在廁所尿尿同屎屎,他的廁所是用來瞓的……所幸佢從不在籠外痾 ...

你的兔兔多大呀?

快速發帖