1P 幣

差唔多三個月大既奈奈仔,最近去尿尿整濕尾巴,踩到腳板濕晒,
搵濕布同佢抹屁股,佢又周圍走
乾左佢尾巴又一住咁..可以點好...?請教各位

by the way,尋晚買左個廁所仔俾佢,教佢去廁所,睇下有無改善
WingBe 2012-9-22 12:40:18 PM
你有無用墊料a.. Carefresh 系個5錯既選擇

如果有既留意返系咪尿道問題導致滴尿,需要睇醫生

毛方面佢自己會清潔..5得就梳下..

或者可以自己剪或出去剪..但千奇5好剪腳底毛
all_loving_it 2012-9-22 11:20:40 PM
WingBe 發表於 2012-9-22 12:40 PM
你有無用墊料a.. Carefresh 系個5錯既選擇

如果有既留意返系咪尿道問題導致滴尿,需要睇醫生

如腎臟或泌尿系統問題引致滴尿, 兔兔後腳內側會因尿灼傷甩毛或毛毛上明顯沾有尿尿, 尿漬既現象

兔兔亦會一路行一邊滴尿, 或每次排尿量比平曰少 (很細一篤)

DomDomPig 2012-9-23 02:15:33 AM
尿尿問題唔識答你
不過我留意到兔兔個糧兜偏高。其實我卒卒都係用e個糧兜架,佢細細個既時候,食得好辛苦呀,所以我轉左個矮d既糧兜比佢,你留意下有冇e個問題
beebeerabbit 2012-9-24 12:08:12 AM
我有兩隻兔兔.

哥哥好乾淨, 好鐘意清潔自己, 毛毛白雪雪

但妹妹就烏JOE D, 唔鐘意清潔, 後腳同屁屁下面的毛毛係啡啡地色, 用左濕毛巾抹都係淺色左少少~ 我又KEEP住幫佢抹下,打算第時學左梳毛就幫佢剪左屁屁的啡色毛毛
奈奈仔 2012-9-24 11:55:38 AM
謝謝各位,留意過佢無滴尿問題 (係瀨尿姐xd)
而家都有用少少水同佢抹屁股,但轉個頭又還原了

快速發帖