1P 幣
帶兔bb去愛護動物協會找獸醫 body check... 可以嗎?  果度d醫生可信嗎? 診金貴唔貴?

syt174698 2012-10-8 06:58:22 PM
點解唔搵其他診所?
syt174698 2012-10-8 06:59:38 PM
我帶兔兔去九院睇DR. MA,佢好好呀,不過就比較Full
ccychoy 2012-10-8 07:28:44 PM
愛護動物協會醫兔5得
fluffy 2012-10-8 08:03:05 PM
syt174698 發表於 2012-10-8 06:58 PM
點解唔搵其他診所?

因為我只係個 F.3 學生, 冇乜錢~  問老豆攞$$ 佢要我寫份計劃書~
我知私家醫生好... 不過 我冇$$ 呢
yinyin19940 2012-10-9 12:06:48 AM
我明白你既苦況
我都系個大專生 但你養佢之前就應該要諗過哩個因素.

加上你應該重質不重量
如果SPCA個邊搞到你兔兔有事 都系要睇多次
到時佢既診金只會又多筆 倒不如搵個好既醫生
syt174698 2012-10-9 12:07:31 AM
fluffy 發表於 2012-10-8 08:03 PM
因為我只係個 F.3 學生, 冇乜錢~  問老豆攞$$ 佢要我寫份計劃書~
我知私家醫生好... 不過 我冇$$ 呢  ...

私家大概要$400左右,淨係body check,但你未夠18歲,愛協好似要18歲以上
beebeerabbit 2012-10-9 11:26:08 AM
yinyin19940 發表於 2012-10-9 12:06 AM
我明白你既苦況
我都系個大專生 但你養佢之前就應該要諗過哩個因素.

認同呀~ 就算係學生,都應該諗清楚同埋同屋企人傾好左先嘛~~

去DR MA 果度Body Check 都係250蚊~ 自己考慮下喇~
siutung 2012-10-9 12:27:19 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-9 11:26 AM
認同呀~ 就算係學生,都應該諗清楚同埋同屋企人傾好左先嘛~~

去DR MA 果度Body Check 都係250蚊~ 自己考 ...

我都係咁話 養左阿B之後雖然我自己會冇咁多錢用但係見到個仔開開心心 康康健健 都係值得嘅 我而家有個阿B基金我每日會入$10 我媽咪同老豆有時都會入錢落去 咁樣一個月就有$300 到阿B大個左有咩事都有$比佢
beebeerabbit 2012-10-9 01:09:39 PM
siutung 發表於 2012-10-9 12:27 PM
我都係咁話 養左阿B之後雖然我自己會冇咁多錢用但係見到個仔開開心心 康康健健 都係值得嘅 我而家有個阿B ...

嘩~ 你呢個基金做法好好呀~~ 支持你~~ 加油~~
Charlotte1121 2012-10-9 01:18:36 PM
siutung 發表於 2012-10-9 12:27 PM
我都係咁話 養左阿B之後雖然我自己會冇咁多錢用但係見到個仔開開心心 康康健健 都係值得嘅 我而家有個阿B ...

我都係丫~~豆卜有個基金, 個個月入錢!! 作為儲備, 將來拎黎睇 e生 或者買野!! ^0^
siutung 2012-10-9 08:48:43 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-9 01:09 PM
嘩~ 你呢個基金做法好好呀~~ 支持你~~ 加油~~

多謝=]我會努力嫁^^
smallsuishan 2012-10-10 08:49:39 AM
既然錢係要俾
點解唔去睇一個大家都認為可信既醫生呢?

siutung 2012-10-10 10:17:50 AM
smallsuishan 發表於 2012-10-10 08:49 AM
既然錢係要俾
點解唔去睇一個大家都認為可信既醫生呢?

DR.MA有好多人都話好
siutung 2012-10-10 10:18:35 AM
Charlotte1121 發表於 2012-10-9 01:18 PM
我都係丫~~豆卜有個基金, 個個月入錢!! 作為儲備, 將來拎黎睇 e生 或者買野!! ^0^ ...

真係好好嘅方法=]

快速發帖