點解????

Cizzy 發表於 2012-10-10 09:04|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
我家兔女大約六個月,係我屋企養左就嚟三個月.唔夠一個月佢已經好快自己識去厠所.但近呢一個月我發覺佢梗有一兩次去隨處尿尿,有時在籠裏,有時在籠外請幫忙
hh0 2012-10-10 12:42:29 PM 來自手機
識去既間中都會係厠所外尿尿,唔係問題,加上兔兔進入發情期亦有機會亂來,就算絕育後亦唔好期望全部all係廁所
Cizzy 2012-10-10 12:56:39 PM
唔該你先,甘冬天點算,個vetbed可能未要日日換,又怕佢凍親...
hh0 2012-10-10 05:32:16 PM
咁多個冬天真係未用過vetbed, 知道vetbed下面可以放尿墊, 要唔要日日換我唔清楚啊
yingxbb 2012-10-10 06:08:45 PM
上年冬天....我個仔仔成日係VETBED VV....
結果我係不斷幫佢洗.....唔係日日就隔日洗一次......
應該係我仔仔問題....HAHA~~
同埋我自己個人覺得濕左..唔想比仔仔再訓上去...X_X"
all_loving_it 2012-10-10 07:20:56 PM
Cizzy 發表於 2012-10-10 12:56 PM
唔該你先,甘冬天點算,個vetbed可能未要日日換,又怕佢凍親...

兔兔如果會系VETBED上尿尿最好日日要清洗, 最多日半, 吾系會影響衛生, 你買多張做替換, 就可以解決問題, 咪吾會凍親架
Cizzy 2012-10-11 08:56:50 AM
Thanks all your advice

快速發帖