1P 幣

我想問下:
1.2個多月大既兔bb可唔可以成日抱佢出籠?
2.佢長期食野同瞓教,佢食緊草既時候或者想瞓教姿態,可唔可以抱佢出來?佢會唔會咬我?
3.我屋企地板係普通瓷磚,但係佢成日扇腳,跳唔到,有無方法解決?
4.我隻兔仔成日都飲水,會唔會怕飲得太多?
Thanks

siutung 2012-10-12 01:32:50 AM
1,2岩岩番到黎唔好咁快抱兔兔住
3 兔兔大大下就唔會再扇腳嫁LA
4飲得多水唔會有問題 只要唔好突然飲少好多就冇問題
花芝媽 2012-10-12 01:50:27 PM
去看一下論壇的兔兔寶典@@
all_loving_it 2012-10-13 07:00:07 PM
1. 兔兔去到新環境幾日, 除左換籠, 加草, 糧既時候之外, 都吾好打擾佢住, 比佢自己習慣下新環境先好放佢出黎

最好系打開個籠既門, 等兔兔自己走出黎, 最初建議先摸下佢頭仔, 同佢傾下計, 用手餵野佢食, 等佢對你信任, 你先再抱佢比較好

2. 兔兔食野同訓教既時候, 點解想抱佢出黎?  你食食下飯, 就快訓著, 突然有人黎抱你攪你, 你會有咩感受?  
每只兔兔性格吾同, 吾系所有兔兔都會咬人, 亦吾一定吾咬, 要因兔而異

3. 可以系兔兔活動既範圍加鋪腳墊, 布墊同ABC膠墊

4. 吾會, 兔兔每日都系要飲水, 最理想系每公斤100ml至150ml, 因為兔兔食既野都系干, 佢地需要透過水份先可以將食物消化, 同移動, 將食糜同便便排出體外

快速發帖