1P 幣

如題... 因為兔兔家陣用緊的尿墊好鬼差 尿尿超快過底~
我怕d尿"乸" 傷兔... 所以叫媽咪成日換墊 ~

有冇話邊一個牌子的尿墊冇咁易過底漏尿呢?
又有d乜野方法可以改善一下咁嘅情況呢?

我唔明白, 點解佢要瞓係尿墊度

WingBe 2012-10-12 12:57:40 PM 來自手機
你舖籠?用carefresh啦
fluffy 2012-10-12 01:11:59 PM
WingBe 發表於 2012-10-12 12:57 PM
你舖籠?用carefresh啦

唔算係舖籠, 只係舖一片.. 係"厠所仔" 嘅對面角
因為佢硬係鍾意係"厠所仔"嘅對面角 [即係放草草] 的地方尿尿

siutung 2012-10-12 01:16:08 PM
fluffy 發表於 2012-10-12 01:11 PM
因為佢硬係鍾意係"厠所仔"嘅對面角 [即係放草草] 的地方 ...

舖厠所我會用carefresh(原色)+Breeder Celect Cat Litter+尿片
hh0 2012-10-12 02:54:07 PM
咁有無係原本個厠所all尿?
如果無既不如搬個"厠所仔" 去對面角
WingBe 2012-10-13 03:13:50 AM
fluffy 發表於 2012-10-12 01:11 PM
因為佢硬係鍾意係"厠所仔"嘅對面角 [即係放草草] 的地方 ...

散草係籠?
maybe用草架可以改善..
或者換個大厠所xD
all_loving_it 2012-10-13 06:47:08 PM
如果話比較吸味同吸濕較好既尿墊系長炭備用, 不過, 依只尿墊系黑色, 用依只尿墊就觀察吾到兔兔尿尿既顏色

兔兔本身尿尿便便亦吾少, 你用尿片實際上吸吾到佢幾多尿, 如果用尿墊, 一日系要用好多塊, 由其系賓尼兔, 佢地既尿尿更加多

建議改用CAREFRESH, 環保紙砂(粒), 白楊木粒, 白樺木粒, O記麥草粒做墊材, 吸濕同吸味效果比較好
baobaoma 2012-10-16 06:22:17 PM
我用備長炭尿墊,OK吸呀,一日換一次
小黑與我 2012-10-16 08:47:49 PM 來自手機
我用可以洗嗰種尿片,之前喺寵物展買嘅,都幾吸尿,不過佢地好少會喺廁所以外地方屙
廁所用麥草粒

快速發帖