飄忽的兔兔:3

nicotl88 發表於 2012-10-14 00:08|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
兔兔來到家中都7個月了~
絕育手術之前..兔兔都好活潑的..但而家就好靜好乖好細膽..
就算開左籠門..兔兔一係就唔肯出黎..一係就怕自己跳唔到..
因為而家要返工..成日都放唔到兔兔出黎..試過2~3日先可以比兔兔出黎~
其實兔兔係咪已經鬱病左啦?
fluffy 2012-10-14 12:17:22 AM
絕育手術之前..兔兔都好活潑的..但而家就好靜好乖好細膽

乜原來絕育手術... 咁恐佈ga   
我仲諗住遲d等兔兔大個d 就帶兔兔去做絕育tim...
我家陣有d驚lar.
terryAI 2012-10-14 12:22:22 AM
fluffy 發表於 2012-10-14 12:17 AM
乜原來絕育手術... 咁恐佈ga   
我仲諗住遲d等兔兔大個d 就帶兔兔去做絕育tim...
我家陣有d驚lar. ...

但絕育戚有必要去做
小黑與我 2012-10-14 12:52:26 AM
我隻女女嘅情況同你兔兔一樣架!
今年一月時做絕育
手術後成個幾兩個月唔肯自己食嘢
帶佢去睇醫生,人地一掂佢就驚到眼突
喺屋企都無以前咁活躍,細膽左好多,成日痴住我
不過而家已經無事啦〜 食草量多返好多,又會周圍跳
同埋我又養多左一隻,佢又有個伴囉!
嗰陣醫生話有啲兔兔係好細膽,慢慢會好d ga!
而家無必要我都唔會帶佢出去,有人上黎都唔好放佢出黎,廢事嚇親佢
Admin 2012-10-14 01:08:24 AM
買個圍欄吧
花芝媽 2012-10-14 01:58:18 AM

買圍欄    就算少少空間兔仔都好開心..  你試諗下自己2~3日都要屈係個甘細既籠到...    好陰公者
我自己都無左好多活動空間...  都要成個聽比佢係圍欄玩     我出入都要欖黎欖去嫁
同埋少出黎玩 /  無人理               兔仔悶     有D真係會屈到病  咬自己毛嫁    ..   

有D兔仔係細膽D    可能做完手術後個排痛..  有D陰影..    你多D陪佢玩   佢會好快無事   
希望你隻兔仔身體健康快快樂樂
奶茶媽 2012-10-14 10:48:53 AM
買個圍欄啦~ 我本身用緊大灰籠, 都想買個圍欄比佢玩下^0^
貓仔兔 2012-10-14 09:47:50 PM 來自手機
真係要俾佢走動下,唔係兔兔好慘,好悶架,圍欄係不錯嘅選擇!

快速發帖