1P 幣
我的兔兔愈黎愈大喇,想問下你地係咪4個月大可以幫佢地梳毛剪甲?

另外我呢排都有去睇梳等既用品,想問下你地意見,有邊一隻牌子既梳好用,點樣用先岩? 針梳, 直梳, 按摩梳, 指甲夾, 指甲初 係咪全部都要用?

謝謝
kwan104kwan 2012-10-15 11:26:05 PM
針梳 for 長毛兔!

直梳
花芝媽 2012-10-16 12:23:56 AM
針梳直梳我都有用
WingBe 2012-10-16 01:18:46 AM
其實我都買左好多幾把梳..
有2用梳...蚤梳...針梳...

尋日請左個姐姐上門幫b仔扮靚...
見佢手起鉗落剪哂b仔d甲...之後磨左幾磨
用直梳...針梳....不過唔多用按摩梳...但佢話按摩梳痴死毛1流...

話說我用自己買果d幫b仔梳毛...梳極先得幾條..
唔似姐姐甘熟手...
hh0 2012-10-16 06:37:20 AM 來自手機
你兔兔甪直梳同指甲剪係基本
其他梳同指甲挫未必需要
beebeerabbit 2012-10-17 01:19:35 AM
hh0 發表於 2012-10-16 06:37 AM
你兔兔甪直梳同指甲剪係基本
其他梳同指甲挫未必需要

謝謝~~~ 咁其他都唔洗買住嗎???
貓仔兔 2012-10-18 02:01:33 PM 來自手機
按摩梳兔兔較易接受,對初初被梳毛嘅兔子,其實不錯,針梳都好,但係要一丨一一丨
貓仔兔 2012-10-18 03:19:51 PM 來自手機
按摩梳兔兔較易接受,可以買黎俾兔兔習慣,針梳要揀有包膠至唔會整親兔兔!
beebeerabbit 2012-10-18 11:14:52 PM
貓仔兔 發表於 2012-10-18 03:19 PM
按摩梳兔兔較易接受,可以買黎俾兔兔習慣,針梳要揀有包膠至唔會整親兔兔! ...

明白~ 謝謝你的意見呀!!
貓仔兔 2012-10-20 12:05:45 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-18 11:14 PM
明白~ 謝謝你的意見呀!!

仲有...千萬唔好大大力梳呀.....
beebeerabbit 2012-10-20 08:06:54 PM
貓仔兔 發表於 2012-10-20 12:05 PM
仲有...千萬唔好大大力梳呀.....

知道~ 我近來可以抱佢地好耐都得喇~ 好開心呀!!!!

快速發帖