去廁所

puilee 發表於 2012-10-26 21:42|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
兔兔到家已經兩個星期

旦之前一直亂咁小便,分別一次係門口同兩個角落尿尿...

試過好多唔同GE便盤放法,旦色色好中意搬開便盤訓係後面唔比人見到佢

可能佢怕羞啦

今日又改左個方法,唔放墊料!!之後我就一直望主佢...同佢彊持左個半中

佢終於係便盤尿尿啦

旦好驚一唔睇住佢又亂咁尿尿,唔通真係要大個D先識係死一個地方尿尿?

我個兔兔2個幾月左右炸
beebeerabbit 2012-10-27 02:08:34 AM
大的先識嫁.....
all_loving_it 2012-10-27 03:04:11 AM
beebeerabbit 發表於 2012-10-27 02:08 AM
大的先識嫁.....

吾一定, 我屋企有10只兔BB, 有其中4只都識只系廁所到便便尿尿

可以既話, 由細開始訓練
all_loving_it 2012-10-27 03:04:35 AM
吾一定, 我屋企有10只兔BB, 有其中4只都識系廁所到便便尿尿
Optcrazytracy 2012-10-27 12:29:57 PM
慢慢嚟啦!!
兔兔好叻架!
花多d耐性, 多d鼓勵下兔兔呀!!
加油!
puilee 2012-10-29 09:13:53 PM
唉...兔兔E三日開始唔多點食T草

A草同兔糧就食得好開心...我應該要BIG佢食T草定比多D糧同A草佢?

我拿左一炸比佢,食左兩個都無食曬...(其他野無比多到)

好驚佢會餓死
Bube 2012-10-31 10:32:21 PM
糧一日頂多 2個外賣匙就夠啦~ (早晚一匙)
A 草 同 T 草既份量  每次約 4:1

ps: 我個仔以前都係咁   

Abbie 2012-11-7 07:19:25 PM 來自手機
奶茶都識啦^^ 佢黎左一星期就學識啦
開心死我!

奶茶都中意食A少食T ,揀飲擇食!
仲會食到成身都A草碎,真係偷食唔抺咀XD
不過食晒A又冇人加草就會食T
WingBe 2012-11-7 08:41:23 PM
我隻BB1時時...唔知系咪鬧脾氣玩野

A草同糧畀好少咖喳我...

所以大多數3好乖乖食T草,,,,密密食
puilee 2012-11-8 10:55:46 PM
今日出街遲左返屋企,豬豬嬲到草架都拉埋出黎(掛式的)

d草草食左七成,仲有好多散落一地

快速發帖