1P 幣

兔兔突然咁樣訓左係渡,開籠都無反應

好似唔舒服咁,佢食得飲得屙得

旦就今日唔多玩,見好多貼話兔兔今日仲好健康,旦第二日就死左

我好驚佢有事
unik 2012-11-2 08:23:34 PM
留意兔仔呼吸,  心跳,  體溫正唔正常,  摸下肚仔睇下會唔會實
如果都冇事既,  試下郁下佢,  或者搵D糧,  小食引下佢,  睇下會唔會企返起身

"食得飲得屙得",  係自己會自動埋位食飲屙,  定要送埋口邊?
便便又有冇唔同左樣?
puilee 2012-11-2 08:29:40 PM
佢岩岩就係訓訓下抽捒左幾下

便便同之前一樣,佢自己去食,現在又好似好精神

可能佢真係眼訓掛,旦我仲係有點擔心
Admin 2012-11-2 10:28:53 PM
唔好用木糠啊
Suzanne 2012-11-2 10:31:44 PM 來自手機
瞓瞓下抽搐幾下好正常,證明佢瞓得香甜,不用擔心吧?  我家兔兔通常夜晚十點左右先好似完全醒丨其他時間係全昏迷或半昏迷。  如樓上說,試下用兔糧引下佢有無反應
puilee 2012-11-2 11:08:41 PM
Admin 發表於 2012-11-2 10:28 PM
唔好用木糠啊

咁有d咩好用的墊料?剛買回來的時候店員說要買的

之後都有睇到話對呼吸唔好,兔兔仲未識去廁所
花芝媽 2012-11-2 11:16:20 PM
用左對呼吸道唔好   仲有有好多一隻隻野係木康上面  會跳去兔仔身 .. 因為多塵呀  

用木粒 / 其他東西   你可以係論壇搵下貼子@@  
小黑與我 2012-11-2 11:37:11 PM
佢呢個樣似係中槍瞓覺
應該唔係唔舒服嘅

快速發帖