我隻BABE唔知係唔係凍親~
今日同佢玩果陣FEEL到佢個鼻度好似有小小濕~
但係我唔SURE佢係咪流鼻水~
如果鼠鼠流鼻水會唔會流好多好明顯?
因為我睇佢個鼻又唔見係濕既~
呢2日凍~ 我已經比多左紙巾同綿花佢地~
又唔係直接吹風,應該都唔會冷親.... @@"

同埋我想問如果想比多D維他命C佢, 大家有咩好提議?

養咁耐鼠鼠都未試過有BABY流鼻水.... 好擔心呢.... >~<"
wesky 2008-10-14 12:53:01 AM
流鼻水/流鼻涕一般係因為傷風或感冒
維他命C 只能作輔助, 增強抵抗力, 但未必能醫治疾病喔

http://zizi-land.info/thread-846-1-1.html
倉鼠疾病大全
snowtiff 2008-10-14 01:09:09 AM
原帖由 wesky 於 2008-10-14 12:53 AM 發表
流鼻水/流鼻涕一般係因為傷風或感冒
維他命C 只能作輔助, 增強抵抗力, 但未必能醫治疾病喔

http://zizi-land.info/thread-846-1-1.html
倉鼠疾病大全

係我發呢個POST之前已經睇過晒~
不過因為我真係唔肯定果D係唔係鼻水... 所以想睇多日~
想知如果佢流鼻水,會唔會流好多,同埋你就咁望埋去會唔會見到個鼻濕? 唔太識分鼻水定佢有時比水整濕左個鼻....
我知好KAI,不過佢有時真係會貪玩攪到成鼻都係水... = ="
同埋想知如果我想比維他命C佢地可以比D咩佢地食~
因為橙、檸檬果D佢地都唔食得... @@"

如果睇埋聽日SURE係鼻水就會帶佢去睇醫生唔會拖!^^

THX!
wesky 2008-10-14 01:20:51 AM
新鮮蔬果都含有維他命C
吃不到的蘋果 2008-10-15 12:13:52 AM
奇異果如何...@@?

要是怕酸~那就火龍果吧!^__^

我今天在街市隨意挑一份~吃都覺得甜啊^__^

那時我選過餵唯唯吃火龍果~~只是沒種子的白肉^^

快速發帖