這是我最近在網上看到的一則新聞,在此分享給所有兔友。事情發生的地點是愛爾蘭的首都,都柏林。

內容大致是說一個流浪漢跟他拾到的兔仔相依為命,
一個無聊青年拿起流浪漢的兔子,扔下了河。
流浪漢立即跳下河救兔子,
而該青年也因此被判入獄四個月。

我在微博找到了翻譯版本,如下:

而原來的視頻報告的LINK如下:
http://www.rte.ie/news/2012/1204/rabbit-liffey-john-byrne-homeless.html
已有 1 人評分P 點 P 幣 收起 理由
wesky + 5 + 20 多謝分享!

總評分: P 點 + 5  P 幣 + 20   查看全部評分

siudao0831 2012-12-6 11:08:33 AM
入獄四個月,咁少?? 4年就差唔多~ 最憎啲人無聊殘害小生命~
wesky 2012-12-6 11:48:46 AM
唔會發生係香港...
Like 果位流浪漢
ccychoy 2012-12-6 07:41:28 PM
比著我都跳落河
仲要推番果位人渣落去浸半個鐘
奶茶媽 2012-12-6 08:23:56 PM
我睇唔到張圖>_<
太細>_<
Insomniahk 2012-12-12 04:16:45 PM
係呀!Ireland係好唔同的國家,法律及生活都同香港好大分別。
fluffy 2012-12-12 08:30:46 PM
流浪漢變成了真英雄! "LIKE"

快速發帖