肥兔每晚拆屋, 拆到bam bam 聲, 可以點做?
個厕所上左兩個夾扣住, 唔知點解佢可以整得甩..佢每日都將厕所搬黎搬去,
又將自己個兔碗搬去中間, 枕住個頭瞓..
有咩方法可以令佢拆少陣屋
wesky 2012-12-9 07:51:26 PM
有冇圍欄??? 可以既話買個圍欄擴大活動範圍, 舒發下精力~
sukipuppy 2012-12-10 03:29:28 PM
wesky 發表於 2012-12-9 07:51 PM
有冇圍欄??? 可以既話買個圍欄擴大活動範圍, 舒發下精力~

其實我都想比圍欄佢,但又怕夜晚個個訓曬,佢彈左出圍欄我見唔到,如真係彈到出去係咪只好有人先比圍欄佢?
WingBe 2012-12-10 04:53:53 PM
你拎返個兔碗出尼啦.....
個廁所自己試下扣得實5實..或者換過個廁所.
nixie 2012-12-10 07:08:30 PM
用有得固定既碗....
Insomniahk 2012-12-11 12:18:25 PM
佢唔鍾意個位
都係減少物品在內
等佢有多啲自我空間

有時佢日日唔救飽
都會搬個食物盒
lazybunny 2012-12-11 04:09:07 PM
佢跳得好高,驚佢會跨欄 >_<
佢jailbreak 過幾次, 最上嗰次咬爛左6條電線 TxT...
個廁所加多左2個夾, total 四個,擺左一日,暫時未有問題
碗嗰到諗緊好唔好用AA膠..
WingBe 2012-12-11 05:47:07 PM
唔好啦..AA膠其實無想像中甘實....

佢可能5夠位攤屍...OR系籠入面悶...

拎出尼會好D
wmkcnw 2012-12-12 11:43:48 AM
你係個欄上面放塊大紙皮蓋住, 佢見唔到天, 就唔JAILBREAK或者買個高身欄. 不過要小心, 我隻野先跳上籠頂, 然後JAILBREAK. 所以要留意佢地JAILBREAK的路線圖, 防止佢地JAILBREAK.
DomDomPig 2012-12-12 12:42:40 PM
你隻兔兔好精靈可愛
LouisaIvy 2012-12-13 07:26:42 PM
我隻Dumpy最初都係咁,而家比我老公0成本自家製方法K.O.了~~
佢整唔走個廁所lu~
而飯碗就我每晚臨瞓收左佢,等佢無得作反!!

AliceWong 2012-12-14 06:59:08 PM
我屋企的都係禁,但做唔到你的效率
lazybunny 2012-12-15 07:25:58 PM
佢仲要偷笑

fluffy 2012-12-19 06:33:55 AM
樓主嘅兔兔好勁! 係大力士 LIKE 呀!
VeraC 2012-12-19 12:53:15 PM
仲要偷笑,好抵死呀~

快速發帖